Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Voor de Afdeling Innovatie en Onderzoek (I&O) van de Dienst Communicatie in Rotterdam zoeken we een gedreven adviseur issue- en reputatiemanagement met een scherp oog voor communicatieve kansen en bedreigingen. Lijkt dit jou wat? Lees dan snel verder.

Plaatsnamen:
Rotterdam

Organisatieonderdeel:
Politiedienstencentrum

Vakgebied:
Communicatie, Analyse & Onderzoek

Niveau:
HBO

Wat ga je doen?

Als adviseur issue- en reputatiemanagement monitor, identificeer en analyseer je communicatieve kansen en bedreigingen die relevant zijn voor de politie. Je vertaalt deze analyses naar aandachtspunten voor communicatiestrategieën en geeft gevraagd en ongevraagd advies over de aanpak en strategie. Daarbij ben je sparringpartner voor collega's, zowel binnen als buiten communicatie. Je brengt je kennis en ervaring van issue- en reputatiemanagement over op issueteams en begeleidt nieuwe issueteams zodat ze aan de slag kunnen. Je zorgt ervoor dat de politie op de relevante thema's is voorzien van analyses en onderzoeken zodat de politie proactief in kan spelen op interne en externe (communicatie)thema's. Daarbij heb je veel aandacht voor metingen die gericht zijn op het (gewenste) effect van de communicatie en geef je advies aan collega's op basis van deze metingen.

Je bent alert op nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied en onderhoudt contacten met externe experts op het gebied van issue- en reputatiemanagement. Je adviseert de Dienst Communicatie, eenheden en de Directie communicatie over (het verbeteren van) analyses en onderzoeken. Ook begeleid je het periodieke reputatieonderzoek - in samenwerking met een onderzoeker - en adviseer je over de toepassing van de onderzoeksresultaten.

Waar ga je werken?

De Dienst Communicatie van het Politiedienstencentrum werkt als hét communicatiebureau voor de politie. De dienst heeft alle communicatiedisciplines in huis, van advies, copywriting, evenementen, videoproducties, corporate social media tot onderzoek, analyse, reputatiemanagement & vakontwikkeling. Er werken veel specialisten op hoog niveau aan het versterken van de communicatiefunctie van de politie met als doel het vertrouwen in de politie te vergroten.

De Afdeling Innovatie en Onderzoek bestaat uit het Team Innovatie en het Team Onderzoek. De afdeling werkt aan de kwaliteit van de communicatie. Aan de ene kant door te investeren in mensen: in professionalisering, vakkennis en inspiratie. Aan de andere kant door te onderzoeken, analyseren en adviseren.

Wie ben jij?

Wij zoeken een nieuwsgierige en kritische collega die beschikt over aantoonbare kennis van en ervaring met analyses en onderzoek. Je bent in staat onderzoeksresultaten te vertalen naar praktische (communicatie)adviezen. Deze adviezen presenteer en verdedig je met de nodige organisatiesensitiviteit. Je houdt je vakkennis van issue- en reputatiemanagement goed bij en stimuleert en motiveert collega's om met nieuwe ontwikkelingen aan de slag te gaan. Je bent overtuigend, klantgericht en plaatst vraagstukken in een groter geheel. Tot slot ben je een echte netwerker, heb je een sterk organisatievermogen en kun je goed systeemdenken. Je beschikt verder over:
  • een hbo-diploma in de richting van communicatie;
  • ruime ervaring als adviseur om doelen te plannen voor de lange termijn om de overkoepelende visie te bepalen.

Wat wij bieden

De standplaats is Rotterdam. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:
  • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.946,- en maximaal € 5.618,- (schaal 12 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist D, werkterrein communicatie.

Interesse?

Bel of mail met Renate van der Burg, hoofd afdeling I&O (06 - 52 52 87 54, renate.van.der.burg@politie.nl) als je meer informatie over de functie wilt hebben. Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel je met het Frontoffice Recruitment & Selectie op 088 - 66 22 300.

Solliciteer via de 'Solliciteer' button.

Wat verder belangrijk is
  • Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek kan deel uitmaken van de selectieprocedure;
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Plaatsingsdatum 11-03-2019
Standplaats Rotterdam
Opleidingsniveau HBO
Uren 36
Niveau Professional
Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Salaris een bruto maandsalaris van minimaal € 3.946,- en maximaal € 5.618,- (schaal 12 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek
Functiecategorie(ën) Communicatie / PR
Branch(es) Defensie / Politie / Brandweer
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden ,

Contactgegevens

Contactpersoon Frontoffice Recruitment en Selectie
Telefoon 088 - 66 22 300

Vestigingsplaats

Solliciteer