Politie Nederland

afdelingshoofd Account en Advies - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 21-02-2019 Functiecategorie Communicatie / PR
Standplaats Rotterdam Niveau Manager
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris € 4.298 - € 6.062
afdelingshoofd Account en Advies
Ben jij een ervaren communicatieprofessional die met vakkennis, leidinggevende ervaring en gezag een team kan leiden? Houd je de grote lijnen in de gaten en weet je tegengestelde belangen met elkaar te verbinden? Geeft het je energie om de ontwikkelingen in het communicatievak door te vertalen naar professioneel communicatieadvies en -uitvoering binnen de politie? Solliciteer dan op de functie van afdelingshoofd Account & Advies bij de Dienst Communicatie in Rotterdam.

Wat ga je doen?
Samen met het diensthoofd en de afdelingshoofden van de overige drie afdelingen vorm je het managementteam (MT) van de Dienst Communicatie. Je bent medeverantwoordelijk voor de koers en de resultaten van de Dienst Communicatie. Je wordt hiërarchisch aangestuurd door het diensthoofd Communicatie en functioneel door de directeur Communicatie.

Je vormt een brug tussen de Dienst Communicatie, de Directie Communicatie, de elf communicatieafdelingen van de eenheden en van de Politieacademie en de overige opdrachtgevers van de dienst. Daarbij houd je beleidsmatige, organisatorische en communicatieve belangen in het oog. Je implementeert het communicatiebeleid en vertaalt dit naar de uitvoering. Als afdelingshoofd ben je ook verantwoordelijk voor de adviezen en producten die het team oplevert en zorg je dat die ontwikkeld worden met de Strategische Agenda en Ambitie Communicatie als focus. Je lost vraagstukken op en levert producten en diensten door onderzoek te doen en methoden en technieken te ontwikkelen. Ook ben je verantwoordelijk voor teamontwikkeling en de vakontwikkeling van je medewerkers. Je coördineert de werkzaamheden van de afdeling en zorgt voor de capaciteitsinzet. Verder houd je je bezig met:
 • het zoeken van oplossingen en het ontwikkelen van aanpakken als de (communicatie)actualiteit daar aanleiding toe geeft;
 • een bijdrage leveren aan de issueaanpak die het korps hanteert, de corporate newsroom en de nieuw in te richten HUB binnen de Dienst Communicatie;
 • het vertegenwoordigen van de dienst, zowel in- als extern. Daarnaast werk je in nauwe samenspraak met de communicatieadviseurs de jaarplanning van de Dienst Communicatie uit op basis van accountplannen per opdrachtgever en stelt deze vast. Daarmee geef je richting aan een groot deel van de activiteiten die de Dienst Communicatie ontplooit;
 • recente ontwikkelingen toepassen in het communicatievak op de diensten en producten van de afdeling. Ook stuur je accountable op het consequent doorlopen van de PDCA-cyclus.
Je draait mee in de bereikbaarheidsregeling (piket) van het managementteam van de Dienst Communicatie.

Waar ga je werken?

De Dienst Communicatie van het Politiedienstencentrum (120 fte) werkt als het communicatiebureau voor de politie. De dienst heeft alle communicatiedisciplines in huis; van advies, redactie, copywriting, vormgeving, evenementen, filmproducties, corporate social media tot onderzoek, analyse, reputatiemanagement en vakontwikkeling. Er werken veel specialisten met passie en op hoog niveau aan het versterken van de communicatiefunctie van de politie, met als doel het vertrouwen in de politie te vergroten.

De communicatieadviseurs van de Afdeling Account & Advies (32 fte) bieden gevraagd en ongevraagd creatieve oplossingen voor communicatievraagstukken. Dit doen ze op basis van analyses, organisatie-en projectdoel­stellingen en aan de hand van de Strategische Agenda en Ambitie Communicatie (SAA), de meerjarige communicatiestrategie van de politie. Met de SAA werkt de afdeling door middel van reputatie- en issuemanagement aan het vertrouwen in de politie. Dit doen de adviseurs vanuit de analyse: weten wat er leeft en op basis daarvan een boodschap formuleren.

Wie ben jij?
Je houdt ervan om met mensen te werken en gaat voor het beste resultaat. Je denkt in kansen, bent innovatief en creatief. Je bent nieuwsgierig, leergierig en je blijft je ontwikkelen binnen je vakgebied. Je bent transparant en wars van dubbele agenda’s. Je bent service- en klantgericht. Je hebt visie en beschikt over organisatiesensitiviteit, netwerkvaardigheid en overtuigingskracht. Je denkt en handelt strategisch en weet kansen en risico’s in te schatten. Adviseren is je tweede natuur, je houdt je rug recht in een veranderende omgeving en een complex krachtenveld met kritische professionals en tegengestelde belangen. Als natuurlijke leider heb je oog voor de relatie en weet je mensen zowel te motiveren als te confronteren. Je bent oplossings- en resultaatgericht en stimuleert creativiteit bij het team. Je kunt coachen, bent klant- en verandergericht en je kunt systeemdenken. Je laat je medewerkers in je eigen gedrag zien dat zelfreflectie noodzakelijk is om persoonlijke en vakinhoudelijke groei te bereiken.

Daarnaast beschik jij over:
 • een academisch/wo-diploma in het communicatievakgebied;
 • aantoonbaar succesvolle, relevante en langdurige werkervaring op het vakgebied. Je hebt minimaal 10 jaar ervaring als leidinggevende van - bij voorkeur - een team communicatieprofessionals van enige omvang;
 • kennis van en aantoonbare ervaring op het gebied van reputatiemanagement, externe communicatie, interne communicatie, gedragsbeïnvloeding en verandercommunicatie. De hele online wereld is voor jou bekend terrein.
   
Wat wij bieden
Verder kun je het volgende van ons verwachten:
 • een bruto maandsalaris van minimaal € 4.298,- en maximaal € 6.062,- (schaal 13 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist E, werkterrein communicatie.

Interesse?
Bel of mail met Ariadne Veenhuizen, diensthoofd Communicatie (06 - 52 43 13 66, ariadne.veenhuizen@politie.nl) als je meer informatie over de functie wilt hebben.
Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel je met het Frontoffice Recruitment & Selectie op 088 - 66 22 300.

Solliciteer uiterlijk 4 maart 2019 via de ''Solliciteer'' button.

Wat verder belangrijk is
 • Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek en een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure;
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Communicatie / PR
Branch(es) Defensie / Politie / Brandweer
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Frontoffice Recruitment
Telefoon 088 - 66 22 300

Vestigingsplaats

Solliciteer