Politie Nederland

Agent Den Haag - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 30-11-2018 Functiecategorie Kwaliteit / Arbo / Milieu / Vei...
Standplaats Den Haag Niveau Entry level/Graduate
Opleidingsniveau MBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 - 40 Salaris marktconform
Locatie
Den Haag
Werk/leercontract
leren en werken

Functie
agent in Den Haag

Als agent bij Eenheid Den Haag werk je veel in de surveillance en noodhulp. Je gaat af op 112-meldingen en hebt daardoor te maken met allerlei situaties. Van overlast tot ernstig verkeersongeval, van woninginbraak tot mishandeling: samen met je collega's wikkel je alle incidenten goed af.  

In de wijken van de Eenheid Den Haag is de bevolking heel divers. Dat zorgt voor een heel eigen dynamiek en verschillende veiligheidsproblemen. Thema's die hoog op de agenda staan zijn woninginbraken, overvallen en straatroven. Ook zijn er in Den Haag regelmatig demonstraties en evenementen. 

Opleiding tot agent

Duur: 2 jaar en 4 maanden
Type: voltijds en duaal
Opleidingslocatie: Den Haag of Amsterdam 
Werkplek: regio Den Haag
Start opleiding: 7 oktober 2019

De opleiding tot agent is een praktische politieopleiding. Je wisselt lesperiodes op de Politieacademie af met werkend leren in de praktijk in de Eenheid Den Haag. Je krijgt een brede opleiding voor het politiewerk op straat.   

Na de opleiding

Na 2 jaar en 4 maanden sluit je de opleiding af met het politiediploma Basis Politiemedewerker op mbo niveau 3. Je gaat dan aan het werk in één van de politieteams van de Eenheid Den Haag. Na afronding van de opleiding en na enkele jaren werkervaring kun je je eventueel gaan specialiseren, bijvoorbeeld voor de recherche, het arrestatieteam of persoonsbeveiliging. Je ontwikkeling binnen de politie is dus afhankelijk van je prestaties, je ambitie en mogelijkheden binnen de eenheid. 

Leer/werkovereenkomst

Bij de politie ben je al tijdens de opleiding in dienst. Wij betalen je opleiding, studiemateriaal, uniform en uitrusting. Het eerste jaar van de opleiding ontvang je een vergoeding van € 865,- bruto per maand. Bij een positief studieadvies krijg je een tijdelijke aanstelling en een salaris van € 1.363,- in het tweede jaar en € 1.545,- in het derde jaar. Na 2 jaar en 4 maanden ben je klaar met je opleiding en krijg je een vaste aanstelling in de rang van agent. Je salaris is dan minimaal € 2.217,- en je kunt maximaal doorgroeien tot € 3.160,-.

Heb je al gewerkt? En was dat minimaal twee jaar achter elkaar en gemiddeld ten minste 28 uur per week, teruggerekend vanaf jouw startdatum bij de politie? Dan heb je recht op een overgangsregeling en stellen we je startsalaris vast volgens een andere, vaste berekening met een maximum van € 2.580,-.

Toelatingscriteria
  • Minimaal een diploma vmbo gemengd/theoretisch of mbo-3
  • Leeftijd van minimaal 18 jaar (solliciteren kan vanaf 17,5 jaar)
  • Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je 2e nationaliteit zijn)

Extra kennis en vaardigheden

De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.
We vinden het belangrijk dat je kennis van groepen en subculturen in de samenleving meebrengt, verkregen door achtergrond, taalkennis of ervaring.

Solliciteren en procedure
Selectietraject

Reageer uiterlijk 24 december 2018 via de 'Solliciteer' button. Wordt jouw sollicitatiebrief positief beoordeeld, houd er dan rekening mee dat je binnen een week kunt worden uitgenodigd voor een intake. Na een positief intakegesprek vindt het assessment binnen 10 werkdagen plaats.

Solliciteer alleen als je fit genoeg bent en in staat bent om de sporttest (onderdeel van het assessment) begin januari 2019 af te kunnen leggen. Bij een goed resultaat op alle onderdelen vervolg je de selectieprocedure met de medische keuring en een screening. 

Wil je weten of het werk bij je past en wil je meer informatie over de selectieprocedure? Bekijk dan deze link om je goed voor te bereiden op jouw carrière bij de politie. Download ook de PolitieConditie sportapp voor iOS of Android en start alvast met trainen voor de sporttest. 

Met vragen over de selectieprocedure kun je terecht bij Recruitment & Selectie: 088 - 66 22 300. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Kwaliteit / Arbo / Milieu / Veiligheid
Branch(es) Defensie / Politie / Brandweer
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden ,

Contactgegevens

Contactpersoon Fergino Jahangier
Telefoon 0886622300

Vestigingsplaats

Solliciteer