Politie

bedrijfsarts - Alkmaar

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 19-12-2017 Functiecategorie Zorg - Lichamelijke gezondheids...
Standplaats Alkmaar Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 18 - 40 Salaris 5.886
Vacature bedrijfsarts

Locatie
Alkmaar, Driebergen-Rijsenburg, Rotterdam

Organisatieonderdeel
Landelijke Eenheid

Vakgebied
Personeel en organisatie

Niveau
WO

Leidinggevenden en medewerkers hebben samen de regie bij verzuimbegeleiding, behoud van werk en re-integratie. Zij worden hierbij binnen de politie ondersteund door een Team Veilig en Gezond Werken (VGW), waarvoor nu verdeeld over het land bedrijfsartsen worden gezocht.

Wat ga je doen?
Als bedrijfsarts zorg je onder andere voor de medische beoordeling van de mogelijkheden van de medewerker, gericht op het verhogen of behouden van inzetbaarheid. Je adviseert bij vraagstukken op het gebied van risicomanagement en preventie binnen jouw eenheid/organisatieonderdeel. Je bewaakt de kwaliteit van de medische begeleiding op het niveau van de inhoud, interne afspraken en wet- en regelgeving.
 • Op het speelveld van mens, gezondheid en werk ga je zorgvuldig, onafhankelijk, professioneel en proactief te werk volgens de richtlijnen van de beroepsvereniging NVAB.
 • Je stelt vast of er sprake is van ziekte en/of gebrek, maakt een analyse van de functionele mogelijkheden (belastbaarheid-advies) en adviseert over het inzetten van interventietrajecten om re-integratie te bespoedigen, dan wel inzetbaarheid te bevorderen of te behouden.
 • Op individueel niveau stem je af met de arbeidsdeskundige over inzetbaarheid. Je onderhoudt ook contacten met diverse externe partners, zoals UWV.
 • Je coördineert en bewaakt de uitvoering en kwaliteit (rapportage) van medische preventieve onderzoeken en keuringen, waaronder PMO.
 • Je registreert en meldt beroepsziekten bij het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (NCvB).
 • Je ondersteunt de politieorganisatie met medische denkkracht; je signaleert eventueel benodigde aanpassingen in het beleid aan de korps-bedrijfsarts.

Waar ga je werken?
Binnen HRM van de politie draagt VGW door middel van risicobeheersing en gezondheidsmanagement (preventief / curatief) bij aan de duurzame inzetbaarheid van elke medewerker van de politie en levert zo een bijdrage aan een veiliger, gezonder en fitter korps. Bij de ondersteuning van de operatie ligt meer dan voorheen het accent op risicobeheersing en preventie. VGW werkt vanuit het gedragsmodel en onderscheidt daarbij ‘ziek zijn’ en ‘verzuimen’. In het landelijke Team VGW is de korps-bedrijfsarts gepositioneerd. Daarnaast zijn in de 11 eenheden en bij het Politiedienstencentrum VGW-teams werkzaam, met elk een zelfstandig werkende bedrijfsarts die onderling overleg hebben, samenwerken en afstemmen.

Andere disciplines / functies binnen het VGW-team zijn de arbeidsdeskundige (het eerste aanspreekpunt voor de leidinggevende), psycholoog, bedrijfsmaatschappelijk werker / coördinator team collegiale ondersteuning, geestelijk verzorger, zorgregisseur en preventiemedewerker.

Wie ben jij?
 • Je bent bij voorkeur geregistreerd bedrijfsarts, maar ook artsen die de opleiding tot bedrijfsarts willen volgen, nodigen wij van harte uit om te solliciteren.
 • Communicatief ben je hard op de inhoud, zacht op de relatie. Je hebt affiniteit met de politie en kunt je communicatie hier ook op aanpassen.
 • Je bent in het bezit van het rijbewijs B (voor het kunnen bezoeken van werklocaties).
 • Je bent materiedeskundig: je hebt kennis van arbeidsomstandigheden, verzuim, re-integratie, arbeidsvoorwaardelijke zaken en relevante wet- en regelgeving.
 • Je kunt verantwoord buiten bestaande kaders denken en handelen.
   
Wat wij bieden
Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is. Verder kun je het volgende van ons verwachten:

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist E. Er is in vacatureruimte voor meerdere fte (parttime werken is zeker bespreekbaar), verdeeld over verschillende eenheden en standplaatsen:
 • Eenheid Noord-Holland, standplaats Alkmaar (1 fte)
 • Eenheid Zeeland - West-Brabant, standplaats Tilburg (0,8 fte)
 • Eenheid Oost-Brabant, standplaats Den Bosch (0,7 fte)
 • Landelijke Eenheid, standplaats Driebergen-Rijsenburg (1 fte)
 • Eenheid Rotterdam, standplaats Rotterdam (0,4 fte)
 • Politiedienstencentrum, standplaats Rotterdam (1 fte)

Interesse?
Als je meer informatie over de functie wilt hebben, bel dan met:
 • Tilburg / Den Bosch / Driebergen: Marianne Korving, tel. 06 - 46 17 60 39
 • Alkmaar / Rotterdam: Odette van der Hooft, tel. 06 - 53 12 98 71
Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel je met het Frontoffice Recruitment en Selectie op 088 - 66 22 300.

Solliciteren kan uiterlijk 7 januari 2018 via de 'Solliciteer' button. Het helpt ons als je uitsluitend solliciteert op de vacature van je eerste voorkeur. Dit doe je door op het sollicitatieformulier 1 voorkeursstandplaats in te vullen.

Wat verder belangrijk is
 • Na de briefselectie vindt een gesprek met een selectiecommissie plaats.
 • Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.
Meer informatie
Deze vacature betreft een parttime functie.

Functiecategorie(ën) Zorg - Lichamelijke gezondheidszorg
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Noord-Holland
Trefwoorden Vacature, Fulltime, Parttime, Alkmaar, Arts, HRM, Gezondheidsmanagement.

Contactgegevens

Contactpersoon Marianne Korving
Telefoon 06 - 46 17 60 39

Vestigingsplaats

Solliciteer