Politie

big data developer - Zwolle

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 26-01-2018 Functiecategorie ICT - Software ontwikkeling
Standplaats Zwolle Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris minimaal € 5656,- en maximaal €...
Vacature big data developer

De Afdeling Ontwikkeling van de Dienst ICT vertaalt gewenste IV-functionaliteit in robuuste en gecertificeerde ICT-oplossingen. De afdeling zorgt voor het onderhoud en de doorontwikkeling van bestaande applicaties én voor het ontwikkelen en verwerven van nieuwe ICT-oplossingen. Bij het Politiedienstencentrum in Zwolle is ruimte voor vijf Big-Data developers.

Wat ga je doen?
Als Big Data developer organiseer, ondersteun en begeleid je de initiële implementatie van het Hadoop-cluster en van functionaliteit in de vorm van analytische processen. Daarbij analyseer, monitor en evalueer je de voortgang van het effect van de implementatie van het cluster aan de hand van vastgestelde kwaliteits-/ duurzaamheidindicatoren. Je analyseert de oorzaak van afwijkingen en adviseert over bijsturing. Andere werkzaamheden:
 • vastleggen van data (gestructureerd en ongestructureerd);
 • meewerken op zoveel mogelijk disciplines van de Big-Data activiteiten;
 • ondersteunen bij het maken van uitvoeringsafspraken gericht op het realiseren van vastgestelde resultaten en implementatieregie;
 • ondersteunen bij het inrichten en operationeel door ontwikkelen van grotere Apache Hadoop clusters (>200 nodes);
 • realiseren van Hortonworks distributies in grootschalige professionele datacenter omgevingen;
 • ondersteunen bij het inrichten van de beheersprocessen hiervan en in teamverband de benodigde activiteiten uitvoeren;
 • deelnemen aan DevOps team(s) en samen met collega’s door ontwikkelen van de Big Data-omgeving.

Waar ga je werken?
Het Team Softwareontwikkeling ontwikkelt politieapplicaties op basis van opgestelde requirements. Het team maakt het functioneel ontwerp en beheert de applicaties op basis van productplannen. Doel is een multidisciplinair team samen te stellen op basis van de DevOps methodiek. Hierbinnen werken alle relevante disciplines nauw samen en de Big Data developers worden daar onderdeel van. Zo werk je als gedreven ICT-er mee aan een veiliger Nederland.

Wie ben jij?
Je staat open voor nieuwe zaken, bent leergierig en werken in een dynamische omgeving past bij jou. Daarnaast ben je klantgericht, is samenwerken je op het lijf geschreven en neem je gemakkelijk initiatief. Problemen kun je helder uiteenzetten en je bent bedreven in Agile software-ontwikkelmethodieken. Je brengt mee:
 • een hbo-diploma bij voorkeur op basis van een opleiding informatica, technische computerkunde of software ontwikkelaar;
 • Bij voorkeur heb je kennis van en ervaring op de volgende gebieden:
 • Hadoop en Hortonworks;
 • Scripting /dynamische talen (Python / bash / Ruby), Programmeertalen, zoals Java / Scala / C / C ++, en Datastructuren;
 • SQL en NoSQL (gedistribueerde) databases, REST / JSON, Linux en Bashscripting, zoeksystemen (Lucene /ElasticSearch/SOLR), front- end codering en frameworks (HTML5 / JavaScript) en DBMS.

Wat wij bieden
Je komt te werken in Zwolle. Er is ruimte voor meerdere fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.
Verder kun je het volgende van ons verwachten:
 • het bruto maandsalaris bedraagt minimaal € 2656,- en maximaal € 4.286,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).
 • De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist B, werkterrein informatie- en communicatietechnologie.

Interesse?
Bel met Ostar Roozenbeek, ICT-recruiter (06 - 47 65 91 71) voor vragen over de functie. Voor vragen over de sollicitatieprocedure neem je contact op met het Frontoffice Recruitment & Selectie op 088 - 66 22 300. Solliciteer uiterlijk 19 februari 2018 via de 'Solliciteer' button.

Wat verder belangrijk is
 • Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Software ontwikkeling
Branch(es) Defensie / Politie / Brandweer
Provincie(s) Overijssel
Trefwoorden Vacature, Full-Time, Zwolle, Data developer, IT, Software ontwikkelaar

Contactgegevens

Contactpersoon Ostar Roozenbeek
Telefoon 06 - 47 65 91 71

Vestigingsplaats

Solliciteer