Politie

Data analist cyberintelligence - Stein

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 04-12-2017 Functiecategorie ICT - Services & Support
Standplaats Stein Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris het bruto maandsalaris bedraagt...
Vacature Data analist cyberintelligence

Heb jij analytische skills op het gebied van cybercrime en ben je goed in netwerken en verbindingen leggen? Til jij samen met jouw collega’s en partners op cybergebied de regio Limburg naar een hoger niveau? Als data-analist ben jij verantwoordelijk voor de projectvoorbereiding en informatiepositie op het gebied van cybercrime binnen de Eenheid Limburg. Sta samen met ons vooraan in de strijd!

Wat ga je doen?
Als data-analist ben jij verantwoordelijk voor de projectvoorbereiding en informatiepositie op het gebied van cybercrime. Als liaison van Limburg krijg jij, in actieve samenwerking met alle regionale en landelijke Intelligence-afdelingen, Team High Tech Crime en externe spelers, zicht op cybercrime. Netwerken en continu verbinding leggen is de kern van deze nieuwe functie.

Jij bent betrokken bij het opzetten van cyber gerelateerde onderzoeken en ziet er op toe dat de cyberonderzoeken op een juiste wijze worden verricht. Je verricht zelf ook werkzaamheden in de opsporing en wordt bij opsporingszaken van het Team Cybercrime in de Eenheid Limburg betrokken. Gevraagd en ongevraagd geef je advies aan het tactisch opsporingsteam. Jij weet wat er in de cyberwereld speelt en kunt putten uit de belangrijke spelers in jouw netwerk die weten hoe het wereldje in elkaar zit. Jij maakt het beste van deze publiek-private samenwerking door bij deze partners proactief cyberinformatie op te halen. Zo neem je bijvoorbeeld initiatief om aan bedrijven in de regio te vragen waar ze op het gebied van cybercrime last van hebben en waar wij op kunnen aanhaken. Jij weet dan de juiste vragen te stellen voor de opsporing en geeft daar op het gebied van cyber opvolging aan.

Cybercrime ontwikkelt zich in hypertempo. Jij betrekt je proactief bij de innovatie en vernieuwing van cybercrime. Op het gebied van cyberintelligence adviseer jij over de toepassing van werkwijzen, uitvoeringskaders, procedures, instrumenten en methoden & technieken. Jij staat voor mastery: je wilt jezelf continu blijven ontwikkelen en daagt jouw omgeving uit hierin mee te gaan.

Intelligencewerk is onvoorspelbaar, je werkt soms onregelmatig en draait piketdiensten. Je wordt ingezet daar waar jouw expertise nodig is. Ook wordt van je verwacht dat je in de regio Limburg geografisch flexibel inzetbaar bent.

Waar ga je werken?
Het Team Informatieknooppunten voorziet de operatie van informatieproducten. Denk hierbij aan informatie voor de dagelijkse operationele briefings en de team- en districtsbriefing. Ook maatwerkproducten zoals analyses voor een lokaal veiligheidsprobleem, voor een opsporingsonderzoek en lokale veiligheidsbeelden horen hierbij. Het Team Informatieknooppunten Limburg bestaat uit drie districtelijke informatieknooppunten, één knooppunt voor de Dienst Regionale Operationele Samenwerking en één voor de Dienst Regionale Recherche (DRR).

Het Informatieknooppunt DRR is in opbouw, nu bestaande uit 18 fte, en werkzaam vanuit Stein. Het knooppunt van de DRR kent, naast de generieke opsporing (ondermijning), een aantal bijzondere dossiers die speciale aandacht en kennis vragen. Te denken valt hierbij aan: vreemdelingenpolitie, zeden, milieu, mensenhandel en financieel-economische criminaliteit. De waardevolle kennis en ervaring van de doorgewinterde collega's vullen we graag aan met collega's die met open vizier en een frisse blik de informatieorganisatie vorm willen geven.

Je onderhoudt nauwe contacten met regionale en landelijke partners; binnen de DRR, opsporingsteams, het Cyberteam Limburg, Team Digitale Onderzoeken, Regionale Intelligence Organisatie, Team High Tech Crime en externe partners.

Wie ben jij?
Kun jij als geen ander netwerken aangaan en verbindingen leggen? Als peoplemanager leg jij gemakkelijk contact en breid jij jouw netwerk gestaag uit. Daarvoor ben jij in staat het gesprek aan te gaan op zowel strategisch/tactisch niveau en operationeel niveau. Je hebt het vermogen het werk creatief in te richten met als doel effectiever opsporen. Digitale ontwikkelingen volg je op de voet en weet je in de context van criminaliteit te plaatsen. Je signaleert kansen, neemt initiatieven en bent alert op trends en ontwikkelingen. Je komt met vernieuwende ideeën, bent ontwikkelingsgericht en hebt de drive om de informatiepositie te verstevigen en te verankeren.

We verwachten verder van je dat je:
  • beschikt over een afgeronde technische hbo-opleiding, bij voorkeur digitaal of cyber gerelateerd;
  • beschikt over zeer actuele vakkennis en expertise op het gebied van digitaal en cyber;
  • ervaring hebt met informatiecoördinatie en weet hoe informatiestromen tegenwoordig werken.

Wat wij bieden
De formele standplaats is Heerlen. Jij verricht je werkzaamheden vanuit Stein. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Hoe stomen we je klaar? Om deze functie goed uit te kunnen voeren volg je, indien van toepassing, de interne opleiding Algemene Opsporingsbekwaamheid en Politiële Vorming. Afhankelijk van je achtergrond wordt er een geschikt aanvullend opleidingsprogramma samengesteld.

Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is. Verder kun je het volgende van ons verwachten:
De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A, werkterrein digitale expertise.

Interesse?
Mail met John Bloebaum, teamchef (john.bloebaum@politie.nl) voor meer informatie over de functie. Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel je met het Frontoffice Recruitment & Selectie op 088 - 66 22 300.

Solliciteren kan via de 'Solliciteer' button.

Wat verder belangrijk is
  • een assessment en veiligheidsonderzoek P kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure;
  • tijdens de sollicitatieprocedure kan de opsporingsexperience #crimediggers aan de orde komen, het uitspelen is niet noodzakelijk;
  • de politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Services & Support
Branch(es) Defensie / Politie / Brandweer
Provincie(s) Limburg
Trefwoorden Vacature, Fulltime, Limburg, Stein, Data Analyst, Data engineer, Informatie Analist, Cyberintelligence, Informatietechnologie.

Contactgegevens

Contactpersoon John Bloebaum
Telefoon 088 - 66 22 300

Vestigingsplaats

Solliciteer