Politie Nederland

Forensisch onderzoeker verkeersongevallenanalyse - Amsterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 11-01-2019 Functiecategorie Wetenschap, Research & Developm...
Standplaats Amsterdam Niveau Entry level/Graduate
Opleidingsniveau MBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris € 1.966 - € 3.270 obv 36 uur...
Forensisch onderzoek is een belangrijk onderdeel van het opsporingsproces. Wil jij het verschil maken in sporenonderzoek en verkeersongevallenanalyse? Kom dan werken bij Team Forensische Opsporing in Amsterdam.

Wat ga je doen?
Als forensisch onderzoeker verkeersongevallenanalyse voer je zelfstandig en in teamverband onderzoek uit naar de oorzaak, toedracht en gevolgen van een verkeersdelict of -incident. Het gaat om zaken met lichamelijk letsel en/of dodelijke afloop of met een (grote) maatschappelijke impact. Hierbij pas je forensische onderzoeksmethoden en -technieken toe, zoals verschillende visualisatietechnieken. Je legt de plaats delict vast, onderzoekt en interpreteert de sporen, onderzoekt de betrokken voertuigen op technische bijzonderheden en sporen, stelt eventuele data uit de verkeersregelinstallatie veilig en analyseert deze om de potentiële incidentverloop vast te stellen.

Een deel van je werkzaamheden voer je op locatie uit. Vervolgens ga je bijvoorbeeld in de werkplaats aan de slag met het uitlezen van de software en het maken van een autoCAD-tekening van de locatie. Je legt je bevindingen en conclusies schriftelijk vast en verricht scenariogericht onderzoek uit op een forensisch-technische wijze. Indien noodzakelijk schakel je andere deskundigheid in en neem je maatregelen voor vervolgonderzoek. Vanuit forensisch onderzoekoogpunt sluit je aan bij lijkschouwingen en secties. Tevens word je ingezet op plaatsen delict anders dan verkeersongevallen, waarbij jouw kennis en vaardigheden vereist zijn binnen de werkprocessen van Forensische Opsporing.

Je neemt deel aan relevante netwerken en doet verbetervoorstellen ten behoeve van de forensisch technische uitvoeringspraktijk. Omdat recherchewerk onvoorspelbaar is, werk je op onregelmatige tijden en draai je mee in piketdiensten.

Waar ga je werken?

Team Forensische Opsporing is onderdeel van de Dienst Regionale Recherche in Eenheid Amsterdam. We zijn een zeer gevarieerd en vooruitstrevend team bestaande uit zowel mannen als vrouwen met diverse opleidingsniveaus en leeftijden. Passie staat bij ons centraal, evenals kwaliteit en ‘vakmanschap-plus’. Ons team bestaat uit 133 medewerkers en herbergt een schat aan specialistische kennis en ervaring. Samen verzorgen we:
 • 1e lijns-onderzoek op de plaats delict of plaats incident (in het geval van verkeersongevallenanalyse);
 • 2e lijns-vervolgonderzoek aan sporen en sporendragers door onder andere laboranten en experts in eigen laboratoria en (voor)onderzoeksruimtes;
 • een Frontdesk waarbinnen planning en prioritering van de inzetten plaatsvindt, evenals advisering met betrekking tot forensisch onderzoek.
Verkeersongevallenanalyse maakt deel uit van de 1e lijns-onderzoeken en bestaat uit 23 medewerkers. Binnen het team is veel specialistische kennis en ervaring aanwezig. Enerzijds heb je te maken met doorgewinterde collega’s en anderzijds met recent ingestroomde collega’s met een frisse blik. Als jij trots bent op je werk en samenwerken, werksfeer, een open mind en wederzijds vertrouwen belangrijk vindt, dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet. Je werkt vanuit de locatie aan de Kabelweg. Dit politiegebouw is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer en ligt op 10 minuten loopafstand van station Amsterdam- Sloterdijk.

Wie ben jij?
Wij zoeken collega’s die oog hebben voor detail en nauwkeurig werken, die analytisch zijn en waakzaam voor tunnelvisie. Je hebt een goed wis- en natuurkundig inzicht en affiniteit met het uitvoeren van metingen en berekeningen. Tevens heb je interesse in (digitale) technologische ontwikkelingen. Je toont initiatief en werkt actief mee aan kennisontwikkeling binnen de forensische opsporing. Voor een goede dossiervorming ben je in staat heldere en begrijpelijke teksten ten behoeve van het Openbaar Ministerie te schrijven. Je kunt werken volgens gestandaardiseerde methoden en werkt met hypothesen en scenario’s, die je niet alleen probeert te verifiëren maar ook te falsificeren. Op administratief gebied kun je gedisciplineerd een generieke werkwijze aanhouden.

Je kunt op je eigen werk reflecteren, durft fouten toe te geven en bent in staat feedback te geven aan collega's. Ook ben je in staat om professionele afstand te bewaren van het menselijk leed waarmee je in aanraking komt en ga je veerkrachtig om met schokkende of confronterende werkomgevingen. Omdat je betrokken bent bij ongevallen met allerlei voertuigen (van motoren tot vrachtwagens) en deze ook verplaatst en getest moeten worden, ben je in het bezit van alle rijbewijzen (of bereid om deze te behalen).

Daarnaast vragen we het volgende van je:
 • een mbo 3-diploma;
 • kennis van/of ervaring met één of meerdere van de volgende gebieden: voertuigtechniek, verkeerskunde, materiaalkunde en constructies, natuurwetenschappelijke onderzoeks- en opsporingstechnieken, het menselijk lichaam en relevante wet- en regelgeving;
 • een diploma PD Onderzoek Verkeer (of de bereidheid dit te behalen);
 • kennis van de forensische opsporingspraktijk.

Wat wij bieden
De standplaats is Amsterdam. Er is ruimte voor 4 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week, maar parttime werken is bespreekbaar. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie de opleiding voor specifieke inzetbaarheid met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:
 • een bruto maandsalaris van minimaal € 1.966,- en maximaal € 3.270,- (schaal 7 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • een goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is generalist forensische opsporing.

Interesse?
Bel of mail met Willem van Rumt, teamcoördinator (06 - 51 44 67 97, willem.van.rumt@politie.nl) of Henk Bindt, operationeel coördinator (06 – 53 98 89 89, henk.bindt@politie.nl) als je meer informatie over de functie wilt hebben.
Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel je met het Frontoffice Recruitment & Selectie op 088 - 66 22 300.

Op 17 januari 2019 vindt een informatieavond plaats waar veel bijzonderheden over deze vacature worden toegelicht. De inloop is vanaf 18:30 uur en het adres is Kabelweg 25 in Amsterdam. Wil je deze informatieavond bijwonen? Meld je dan per mail aan bij mevr. Chabboe via chitra.chabboe-ramdien@politie.nl. Houd er rekening mee dat je je moet legitimeren bij het betreden van het gebouw.

Solliciteer uiterlijk 24 januari 2019 via de ''Solliciteer'' button.

Wat verder belangrijk is
 • Een veiligheidsonderzoek en een assessment maken deel uit van de selectieprocedure.
 • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Wetenschap, Research & Development
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Noord-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Frontoffice Recruitment
Telefoon 088 - 66 22 300

Vestigingsplaats

Solliciteer