Politie

Hoofdagent Rotterdam - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 02-05-2017 Functiecategorie Beveiliging
Standplaats Rotterdam Niveau Starter
Opleidingsniveau MBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris 1e jaar € 858,-, 2e jaar € 1263...
Vacature hoofdagent Eenheid Rotterdam

Functie

Als hoofdagent bij Eenheid Rotterdam ben je vooral actief in de surveillance en noodhulp. Je gaat op 112-meldingen af en treedt op in de meest uiteenlopende situaties. Samen met politiecollega's zorg je voor een goede afwikkeling van incidenten. Van vernieling tot verkeersongeval, van roofoverval tot geweldsmisdrijf. De bevolkingssamenstelling is in de verstedelijkte gebieden van Eenheid Rotterdam zeer divers van aard met concentraties van jeugdigen en subculturen die ieder voor een eigen dynamiek en veiligheidsproblematiek zorgen. Twee thema's die binnen de regio hoog op de agenda staan zijn de aanpak van jeugdcriminaliteit en het veilig laten verlopen van grootschalige evenementen.

Leren en werken
Om hoofdagent te worden volg je de mbo-4 politieopleiding van 3 jaar. Het gaat om een baan en opleiding ineen; periodes van leren op de Politieacademie worden afgewisseld met periodes werkend leren in de praktijk bij Eenheid Rotterdam. De start is in principe in week 5 (februari 2018).

Eisen
Je hebt minimaal een diploma vmbo gl/tl of mbo 3, de leeftijd van 18 jaar en de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je 2e nationaliteit zijn). Bij voorkeur heb je kennis van etnische groepen en culturen, verkregen door achtergrond of ervaring. Daarnaast ben je objectief, besluitvaardig, stressbestendig en contactgericht. Je hebt zelfinzicht en bent integer.

Salaris
Het eerste jaar van de opleiding heb je een tijdelijke aanstelling met een vergoeding van € 858,- bruto per maand. Heb je het eerste studiejaar gehaald, dan verandert je dienstverband en wijzigt de vergoeding in salaris (2e jaar € 1263,-, 3e jaar € 1431,-).

Secundaire arbeidsvoorwaarden:
  • toeslagen voor nacht- en weekenddienst of bereikbaarheidsdienst
  • vakantiegeld en eindejaarsuitkering
  • opleiding, uniform, sportkleding en boeken
  • mogelijkheid tot parttime werk na de opleiding

Solliciteren en procedure
Deze sollicitatieprocedure is voor de baan met mbo-4 opleiding tot hoofdagent bij Eenheid Rotterdam met start in februari 2018. Solliciteren kan tot en met 17 mei via de 'Solliciteer' button.

Sollicitaties worden beoordeeld op onder meer kennis van etnische groepen en culturen, vooropleiding, relevante werkervaring en woonregio. Als er op basis van de selectierapporten meer geschikte kandidaten zijn dan beschikbare opleidingsplaatsen, gaat de voorkeur uit naar kandidaten met de beste selectieresultaten en kandidaten met een dubbele culturele achtergrond.

Lees meer info over de selectieprocedure voor hoofdagent.

Heb je vragen over het solliciteren of de selectieprocedure, neem contact op met 088 - 66 22 300.

Bijzonderheden
  • Reageren op meerdere functies of bij meerdere eenheden heeft geen zin; er wordt één sollicitatie (de eerste) in behandeling genomen
  • We vragen je een bewijs van je behaalde diploma toe te sturen. Liefst via een uittreksel uit het diplomaregister. Deze kun je gratis downloaden via www.duo.nl. Hiervoor heb je een DigiD met SMS-functie nodig. Zorg dat je deze op tijd hebt aangevraagd als je daar nog niet over beschikt.
  • De functie voor hoofdagent is opengesteld in meerdere eenheden. Bekijk hier de vacatures.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Beveiliging
Branch(es) Defensie / Politie / Brandweer
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Vacature, Fulltime, Rotterdam, Politieagent, Hoofdagent.

Contactgegevens

Contactpersoon Frontoffice werving en selectie
Telefoon 088-6622300

Vestigingsplaats

Solliciteer