Politie

ICT-architect informatiebeveiliging - Odijk

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 11-07-2017 Functiecategorie ICT - Services & Support
Standplaats Odijk Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd
Uren 36 Salaris bruto maandsalaris van maximaal...
Ben jij een ervaren (beveiligings)architect? Voor de ontwikkeling van een meerjarenvisie voor de ICT-infrastructuur van de politie zoeken wij een ICT-architect.

Wat ga je doen?
Als ICT-architect ontwikkel je een meerjarenvisie voor de ICT-infrastructuur en de daaruit voortvloeiende architectuur. Dit doe je vanuit het oogpunt van beveiliging en binnen de kaders die zijn gesteld door de Directie Informatievoorziening (IV). Hiervoor verricht je onder andere de volgende werkzaamheden:
 • opstellen van acceptatiecriteria voor de applicatieve en infrastructurele componenten voor programma's en projecten;
 • bewaken van het architectuurproces en het onderhouden van het digitale Handboek Technische Architectuur;
 • opstellen en onderhouden van de technische projectstartarchitectuur voor programma's en projecten en toezien op de naleving;
 • opstellen en onderhouden van ICT-blauwdrukken voor bestaande en nieuwe ICT-componenten;
 • begeleiden van de softwareontwikkeling welke steeds meer in een Agile setting wordt uitgevoerd;
 • maken van de planning voor de oplevering van de belangrijkste infrastructurele componenten en duiding van de belangrijkste issues;
 • toezien op naleving en het rapporteren van afwijkingen aan het management van de Dienst ICT;
 • opstellen van de technologieroadmap en het borgen van de samenhang met de infrastructurele en applicatieve (deel)architecturen.

Waar ga je werken?
De Sector ICT Ondersteuning richt zich op de borging van de continuïteit en kwaliteit van de dienstverlening en werkt daarin nauw samen met de afdeling servicelevelmanagement van de Dienst IM. Team Technische Architectuur (TA) vervult de technische ICT-architectuurfunctie en zorgt voor de ontwikkeling, samenhang en borging van die architectuur. TA maakt binnen de kaders van de enterprise architectuur een vertaling van de gevraagde functionaliteit naar een eenduidige ICT-architectuur en ontwikkelt en onderhoudt een meerjarenvisie op de technische en applicatie-infrastructuur, waarin de afzonderlijke componenten van elke infrastructuur in samenhang zijn beschreven, zowel in tijd als functioneel gezien (ICT referentiearchitectuur). Hiermee wordt de samenhang van de diverse informatievragen geborgd en wordt input gegeven voor de release- en implementatieplanning. TA zet architecten in voor onder andere het opstellen van ProjectStartArchitecturen voor projecten en het opstellen van een technologieroadmap voor de ontwikkeling en uitfasering van infrastructurele componenten. Het Team ondersteunt het managementteam tevens bij het opstellen en bewaken van het ICT-Portfolio.

Wie ben jij?
Jij bent een ervaren (beveiligings)architect met een uitstekend organisatievermogen. Je weet wat er speelt binnen de organisatie en onderzoekt wat nodig is voor de ICT-infrastructuur. Hiervoor verken je technologie en vertaal je ontwikkelingen in de markt naar het werkveld van de politie. Je hebt uitstekende netwerkvaardigheden en voor collega's ben je een goede coach.

Je hebt een afgeronde hbo-opleiding Informatica of Technische Bedrijfskunde en ruime ervaring als beveiligingsarchitect in grote organisaties.

Daarnaast heb je kennis van en/of ervaring met:
 • agile ontwikkelmethodieken;
 • het beheer van infrastructuur of software applicaties;
 • het opstellen van architectuurdocumentatie;
 • visualiseren en storytelling van complexe modellen en vraagstukken;
 • het toepassen van beveiligingsbeleid en security architectuur;
 • privacywetgeving;
 • beleid en advies in bestuurlijk complexe organisaties.

Wat wij bieden
De standplaats is Odijk. Het betreft 2 fte en het is een tijdelijke functievervulling voor maximaal 2 jaar voor 36 uur per week.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is, bedrijfsvoeringspecialist D, werkterrein informatie- en communicatietechnologie.

Interesse?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Ostar Roozenbeek, senior recruiter via tel. 06 - 47 65 91 71. Neem voor vragen over de sollicitatieprocedure contact op met het Frontoffice Recruitment & Selectie, tel. 088 - 66 22 300.

Interesse? Reageer dan via de 'Solliciteer' button.

Wat verder belangrijk is
 • Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Om de samenleving beter te begrijpen en te weten wat er speelt, willen we zo divers mogelijk zijn. Daarom maakt de politie werk van diversiteit.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Services & Support
Branch(es) Defensie / Politie / Brandweer
Provincie(s) Utrecht
Trefwoorden Vacature, Fulltime, Odijk, IT specialist, IT architect, Beveiligingsarchitect.

Contactgegevens

Contactpersoon Ostar Roozenbeek
Telefoon 06-47659171

Vestigingsplaats

Solliciteer