Politie

jaarrekening specialist - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 05-02-2018 Functiecategorie Accountancy / Controlling / Fis...
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris een bruto maandsalaris van mini...
Jaarrekening specialist

Wist je dat er in de politie jaarlijks zo’n 5,5 miljard euro omgaat? Geen wonder dat ons jaarrekeningproces complex en uitdagend is. Als jaarrekening specialist bewaak je de cijfers en werk je in een team van enthousiaste collega’s aan de verdere professionalisering van de financiële functie van de politie. Dit alles op het snijvlak van beleid en uitvoering.

Wat ga je doen?

Als jaarrekening specialist maak je deel uit van het productspecialisme jaarrekening, een klein team dat de regie voert op de uitvoering van het jaarrekeningproces van de gehele politie. Je doel: een betrouwbare en transparante jaarrekening opleveren en het proces continu verbeteren.

Jouw werkzaamheden op een rij:
 • Je vertaalt beleid naar uitvoering en werkt aan de totstandkoming van de jaarrekening van waaruit in- en externe verantwoording kan plaatsvinden. Denk hierbij aan het bewaken van en adviseren over de pbc-list (prepared by client), het reviewen van balansdossiers en het verzorgen van interne voorlichtingsbijeenkomsten over de jaarrekening.
 • Je adviseert de Directie Financiën & Control, de interne accountants en je collega’s binnen de Dienst Financiën op het gebied van externe verslaglegging en auditing.
 • Je analyseert en monitort de kwaliteit, duurzaamheid en het organisatierendement van het jaarrekeningproces. Op basis daarvan doe je verbetervoorstellen.
 • Je vormt een sterk netwerk binnen de organisatie om kennis over te dragen, draagvlak te creëren, informatie te verzamelen en het jaarrekeningproces te verbeteren.

Waar ga je werken?

Je werkt in Rotterdam in het financiële hart van de politie, bij de Afdeling Financiële Informatievoorziening & Treasury. Jouw afdeling speelt een regierol in de totstandkoming van concernbrede producten in de financiële planning- & controlcyclus, waaronder de jaarrekening. Samen met andere materie- en productspecialisten zorg je ervoor dat de producten technisch gereed opgeleverd worden aan de Directie Financiën & Control.

Wie ben jij?

Een collega die zelfstandig middelzware dossiers kan reviewen en in teamverband op zwaardere dossiers kan adviseren. Je vindt de complexiteit en dynamiek die de schaalgrootte van de politie met zich meebrengt uitdagend. Binnen vraagstukken herken je zowel het grotere verband als de interne samenhang en ben je je bewust van je eigen positie en invloed in dat grotere geheel. Daarnaast vind je het leuk om meerdere specialismen te combineren, waardoor je breed en flexibel inzetbaar bent. Collega’s stimuleer en motiveer je in hun vaktechnische ontwikkeling. Verder vragen we:
 • een hbo-diploma op financieel-economisch gebied, bij voorkeur accountancy;
 • werkervaring op een (middel)groot accountantskantoor;
 • ruime kennis van en ervaring met de financiële planning- & controlcyclus in het algemeen en de jaarrekening in het bijzonder;
 • affiniteit met en bij voorkeur kennis van overheidsfinanciën, kasstromen en financiële rechtmatigheid.

Wat wij bieden

De standplaats is Rotterdam. Er is ruimte voor 1 fte. Het gaat om een fulltime functie voor 36 uur per week. Thuiswerken behoort tot de mogelijkheden, wel in overleg. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:
 • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.245,- en maximaal € 4.845,- (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist C, werkterrein financiën.

Interesse?

Bel met Hans van Horen, teamcoördinator Financiële Informatievoorziening & Treasury (06 - 55 32 56 79) of met Annemiek Paans, coördinator jaarrekening (06 - 82 05 95 45) als je meer informatie over de functie wilt hebben. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure bel je met het Frontoffice Recruitment & Selectie op 088 - 66 22 300.

Solliciteer via de 'Solliciteer' button.

Wat verder belangrijk is
 • Een niveaubepalend en/of functiegericht assessment en een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek kunnen deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Accountancy / Controlling / Fiscaal
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Vacature, fulltime, Rotterdam, jaarrekening specialist, accountant, jaarverslag.

Contactgegevens

Contactpersoon Hans van Horen
Telefoon 06-55325679

Vestigingsplaats

Solliciteer