Politie

leadengineer applicatiebeheer - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 27-09-2017 Functiecategorie ICT - Software ontwikkeling
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris bruto maandsalaris bedraagt max...
leadengineer applicatiebeheer

Vacaturenummer: F280-PDC-12804-320
Locatie: Rotterdam
Organisatieonderdeel: Politiedienstencentrum
Vakgebied: ICT
Niveau: HBO

Voor de operationele aansturing en planning van de beheerders en ontwikkelaars in de productlijn COTS en Customized Solutions (CCS) zoeken wij een leadengineer in Rotterdam. Deze productlijn voert het productmanagement uit voor circa 300 politieapplicaties. Ben jij die koelbloedige ICT-er die ons team komt versterken?

Wat ga je doen?
Als leadengineer zorg je voor de operationele aansturing en planning van het team dat bestaat uit productbeheerders en/of -ontwikkelaars voor de productlijn CCS. Je behoudt het overzicht en bewaakt de samenhang over de verschillende disciplines. Ook ben je verantwoordelijk voor een releasematig uitgevoerde oplevering van producten die getest en geaccepteerd worden door de productbeheerders en -ontwikkelaars.

In nauwe samenwerking met de productlijnmanager:
  • coördineer je de inzet bij changes, incidenten en problemen;
  • lever je input voor productplannen en roadmaps;
  • zorg je voor kwaliteitsborging van de technische impactanalyses bij changes.

Verder signaleer en analyseer je trends in de dagelijkse operatie en zet dit om in verbeterinitiatieven. Je vertaalt besluiten naar praktische richtlijnen, uitvoeringsbeleid en planningen. Ook vertaal je besluiten naar actief deelnemen in overlegstructuren binnen en buiten jouw productlijn. Met het oog op escalaties werken we met bereikbaarheidsdiensten. Jij draait daar ook in mee.

Waar ga je werken?
Team Applicatiebeheer is verantwoordelijk voor het beschikbaar stellen en conform leveringsafspraken beschikbaar houden van de applicatiespecifieke infrastructuur van de politie. Het gaat hierbij om de applicaties zelf plus de ICT-componenten die specifiek voor een applicatie nodig zijn, zoals bijvoorbeeld databases of middleware producten. Het team bestaat uit 3 productlijnen: BDI (Big Data en Informatie), CCS (COTS en Customized Solutions) en MMU (Maatwerk en Maatwerk Uitbesteed). Voor deze functie in Rotterdam ligt de focus op de productlijn CCS.

De productlijn CCS zorgt voor stabiliteit en continuïteit van de COTS en Customized Solutions applicaties, lost incidenten op, stelt heldere productplannen op en onderhoudt deze (bijvoorbeeld, IAM, Planon en Beaufort). Tevens onderhouden de medewerkers operationele contacten met de leveranciers. In totaal is de productlijn CCS verantwoordelijk voor het productmanagement van circa 300 applicaties.

Wie ben jij?
Wij verwachten dat je goede inhoudelijke discussies kunt voeren, kunt luisteren en samenvatten. Samenwerking en teambuilding heb je als hoge prioriteit en je bent in staat om de productlijn te vertegenwoordigen in stuurgroepen. Tijdens escalaties behoud je het overzicht, stel je prioriteiten en maak je keuzes. Je weet anderen te motiveren om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Je legt gemakkelijk verbindingen tussen personen uit diverse netwerken. Daarnaast ben jij je bewust van je eigen positie en invloed binnen het groter geheel van de organisatie, de maatschappij of het krachtenveld. Je onderkent de invloed en de gevolgen van je eigen beslissingen of activiteiten op de andere organisatieonderdelen.

Verder vragen wij:
  • een hbo ICT-diploma;
  • dat je ITIL Foundation en PRINCE2 Foundation gecertificeerd bent;
  • ervaring met het coachen van professionals;
  • ervaring met het besturen van complexe ketens en met producten binnen de productlijn CCS;
  • ervaring met Agile en DevOps.

Wat wij bieden

De standplaats is Rotterdam. Er is ruimte voor 1 fte. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:
De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist C, werkterrein informatie- & communicatietechnologie.

Interesse?
Bel of mail met Martijn Jansen (06 - 50 29 19 69) als je meer informatie over de functie wilt hebben. Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel je met het Frontoffice Recruitment & Selectie op 088 - 66 22 300.

Solliciteren kan uiterlijk 20 oktober 2017 via de 'Solliciteer' button.

Wat verder belangrijk is
  • Een veiligheidsonderzoek en mogelijk een assessment maken deel uit van de selectieprocedure.
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Software ontwikkeling
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Vacature, Rotterdam, Fulltime, IT, Applicatiebeheerder.

Contactgegevens

Contactpersoon Paul Kraakman
Telefoon 06 - 10 46 38 68

Vestigingsplaats

Solliciteer