Politie

medior adviseur portfoliomanagement - Odijk

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 23-06-2017 Functiecategorie Projectmanagement
Standplaats Odijk Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd
Uren 36 Salaris maximaal 4845,- (schaal 11 Bbp)
Kun jij door het bieden van overzicht en inzicht bijdragen aan het realiseren van het IV-portfolio van de politie? Ben jij een echte netwerker en wil jij jezelf verder ontwikkelen? Dan is de functie van adviseur portfoliomanagement vast iets voor jou!

1 Wat ga je doen?
Als adviseur portfoliomanagement ben je aanspreekpunt voor een aandachtsgebied binnen het portfoliomanagement. Dit kan bijvoorbeeld zijn:

Capaciteitsmanagement
Je analyseert, interpreteert en brengt de capaciteitsvraag en het aanbod in het kader van portfoliomanagement in kaart. Je adviseert de IV-organisatie in besluitvorming over de optimalisering van de tactische planning, op basis van de informatie van de planningsscenario's en stuurrapportages.

Risicomanagement
Je vertaalt de randvoorwaarden en beperkingen op portfolioniveau in risico’s en inventariseert project- en programmarisico’s die op portfolioniveau impact kunnen hebben. Voor deze risico's benoem je mitigerende maatregelen en bewaakt de uitvoering hiervan.

Batenmanagement
Het portfolio heeft als doel resultaten te realiseren die baten opleveren. Je zorgt dat het portfolio van verandertrajecten wordt gekoppeld aan de baten en volgt de realisatie hiervan.

Je initieert, bouwt, onderhoudt en regisseert netwerken met andere onderdelen binnen de IV-keten met mogelijk tegenstrijdige belangen en je verricht operationele sturing. Je bevordert de deskundigheid van collega’s door vanuit je specialisatie kennis en vaardigheden over te dragen.

2 Waar werk je?
De medewerkers van team Portfolio Office IV zijn voortdurend bezig met het bij elkaar brengen van inzichten en kennis over het portfolio van verandertrajecten. Hiermee kunnen beslissers doordacht (lees: slim) keuzes maken over vernieuwingen en verbeteringen op IV-gebied. Het team brengt afspraken en deadlines over het portfolio bij elkaar, volgt de realisatie van de beoogde portfolioresultaten en vertaalt dit in overzicht en inzicht. Zo wordt een logische volgorde van verandertrajecten zichtbaar, zijn afhankelijkheden in beeld en zijn IV-implementaties en -releases beter te plannen in geld en capaciteit. Je werkt vanuit Odijk.

3 Wie ben jij?
Wij zoeken een klantgerichte collega die uitstekend kan organiseren en coachen. Je bent in staat de regie te voeren over complexe processen en houdt er rekening mee dat samenwerking noodzakelijk is. Jij bent dan ook een echte netwerker, iemand die actief afstemming zoekt met collega's binnen en buiten de IV-organisatie. Je bent breed maatschappelijk georiënteerd en beschikt over organisatiesensitiviteit.
Daarnaast vragen wij:
  • een hbo-diploma in een relevante richting;
  • ervaring met Prince2 en met projectmatig werken binnen grote complexe uitvoeringsorganisaties;
  • bij voorkeur kennis van management of portfolio (MOP);
  • bij voorkeur al enige ervaring met portfoliomanagement.

4 Wat bieden wij?
Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft tijdelijke werkzaamheden voor maximaal 2 jaar voor 36 uur per week. Het bruto maandsalaris bedraagt maximaal 4845,- (schaal 11 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek.
Verder kun je het volgende van ons verwachten: De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist C, werkterrein informatie- en communicatietechnologie.

5 Interesse?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jan Pieter Mook, sectorhoofd R&C, via tel. 06 - 53 40 35 75 of e-mail jan.pieter.mook@politie.nl. Neem voor vragen over de sollicitatieprocedure contact op met het Frontoffice Recruitment & Selectie, tel. 088 - 66 22 300.
Interesse? Reageer dan uiterlijk 5 juli 2017 via de 'Solliciteer' button.

6 Wat verder belangrijk is
  • Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek en een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
  • De politie maakt werk van diversiteit. Meer hierover lees je op politie.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Projectmanagement
Branch(es) Defensie / Politie / Brandweer
Provincie(s) Utrecht
Trefwoorden Vacature, Fulltime, Odijk, Portfoliomanager, Consultant portfoliomanagement.

Contactgegevens

Contactpersoon Jan Pieter Mook
Telefoon 06 - 53 40 35 75

Vestigingsplaats

Solliciteer