Politie

middleware hosting engineer - Driebergen-Rijsenburg

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 29-08-2017 Functiecategorie ICT - Software ontwikkeling
Standplaats Driebergen-Rijsenburg Niveau Professional
Opleidingsniveau MBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris een bruto maandsalaris van maxi...
middleware hosting engineer

Een onmisbare schakel in het geheel; dat ben jij. Als middleware hosting engineer verbind jij applicaties met alle onderliggende systemen.

Wat ga je doen?

Slimme applicaties zijn voor de politie hét nieuwe wapen om misdaad te bestrijden. Inmiddels zijn ze onmisbaar geworden in ons werk, dus ga jij ervoor zorgen dat we deze ‘wapens’ 24 uur per dag tot onze beschikking hebben. In deze rol ben jij dus direct van invloed op het werk van collega’s op straat en draag je bij aan de handhaving binnen onze samenleving. Jouw andere werkzaamheden:
 • beheren van de Oracle Weblogic infrastructuur;
 • uitvoeren van lifecycle management op de middleware stack;
 • zelfstandig changes uitvoeren en incidenten afhandelen;
 • meedraaien in projecten die te maken hebben met migratie naar Weblogic, Tomcat of een andere (opensource) variant;
 • een bijdrage leveren aan het capaciteits-, configuratie- en wijzigingenmanagement voor de middlewareserver infrastructuur.

Waar ga je werken?

We reserveren alvast een plek voor je op ons kantoor in Driebergen. Daar word je omringd door veel collega’s met wie je de ICT van de politie in het gareel houdt. Dat is belangrijk werk. Je maakt deel uit van het hostingteam en beheert de basisplatformen en de bijbehorende infrastructuur in samenspraak met technisch applicatiebeheer en de servicelijnen. Die platformen zijn de stabiele onderlaag waar alle politiemensen in Nederland gebruik van maken. Als er even een kink in de
kabel is, kan dat dus grote gevolgen hebben. Maar jij zorgt er natuurlijk voor dat er snel een passende oplossing wordt gevonden.

Wie ben jij ?

Als middleware hosting engineer sta je midden in het team. Dus komen collega’s soms bij je als ze een vraag hebben die op jouw werkterrein ligt. Met jouw kennis weet je zaken te verhelderen en vind je al snel de juiste oplossing. Maar soms weet ook jij het even niet. Dan klop je natuurlijk bij een andere collega aan om hulp te vragen. Om samen de oplossing van een technisch probleem te vinden. Je weet risico’s in te schatten en mogelijke problemen te signaleren. Je bent alert op
onregelmatigheden en grijpt met verve in. Want ze krijgen jou niet gek. Door rustig te blijven, de feiten te overzien en situaties te analyseren, weet jij wat je te doen staat.

Als middleware hosting engineer is dit jouw achtergrond:
 • je hebt een mbo 4 ICT-diploma;
 • een aantal jaar relevante werkervaring, het liefst bij een grote organisatie;
 • veel werkervaring op het Linux-platform;
 • ook heb je uitgebreide kennis van Java en scripting (Shell, Python);
 • ruime operationele kennis van beheer en onderhoud van (opensource) middleware producten is vereist.

Wat wij bieden

Het betreft een functie voor 36 uur per week en er is ruimte voor 1 fte. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:
De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is medewerker techniek C, werkterrein Informatie- en communicatietechnologie-.

Interesse?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Paul Kraakman, ICT Recruiter, via tel. 06 - 10 46 38 68. Neem voor vragen over de sollicitatieprocedure contact op met het Frontoffice Recruitment & Selectie, tel. 088 - 66 22 300.

Interesse? Reageer dan uiterlijk 19 september via de 'Solliciteer' button.

Wat verder belangrijk is om te weten
 • Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek en eventueel een assessment maken deel uit van de selectieprocedure.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Software ontwikkeling
Branch(es) Defensie / Politie / Brandweer
Provincie(s) Utrecht
Trefwoorden Vacature, Fulltime, Driebergen-Rijsenburg, Platform engineer, Hosting engineer Linux, Linux-platform, Java, scripting, Shell, Python, Opensource middleware.

Contactgegevens

Contactpersoon Paul Kraakman
Telefoon 06-10463868

Vestigingsplaats

Solliciteer