Politie

PhD-student data science - Driebergen-Rijsenburg

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 03-08-2017 Functiecategorie Wetenschap, Research & Developm...
Standplaats Driebergen-Rijsenburg Niveau Starter
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 38 Salaris een bruto maandsalaris van € 22...
De Nationale Politie en Amsterdam Data Science, in het bijzonder de Universiteit van Amsterdam (UvA), zijn een unieke samenwerking gestart, met het doel om wetenschappelijke kennis op het gebied van data science en de politiepraktijk te verbinden. In dit kader van deze samenwerking zoeken wij drie PhD-studenten die wetenschappelijk onderzoek gaan doen naar het vinden en analyseren van multimodale digitale sporen.

Wat ga je doen?

Het onderzoek is opgedeeld in drie deelprojecten: multimodale samenvattingen, multimodale relaties en multimodale patronen. Als PhD-student ga je gedurende vier jaar promotieonderzoek doen naar een van de drie deelprojecten. Voor elk deelproject zoeken we een PhD-student.

Deelproject 1: Multimodale samenvattingen.
Bij het maken van samenvattingen is de essentie dat data gereduceerd en geaggregeerd wordt tot een niveau dat een rechercheur in korte tijd de juiste beslissingen kan nemen. Het is hierbij onvermijdelijk dat niet alle data wordt gezien en beslissingen worden genomen op een deelverzameling van de oorspronkelijke data. In dit deelproject zullen we expliciete kwantitatieve criteria definiëren waaraan samenvattingen moeten voldoen en vandaar uit op zoek gaan naar automatische methoden die zoveel mogelijk irrelevante informatie verwijderen en zoveel mogelijk relevante data behouden.

Deelproject 2: Multimodale relaties

Er kunnen een heleboel verschillende relaties bestaan tussen informatiebronnen. Verschillende tekstberichten kunnen bijvoorbeeld spreken over dezelfde objecten of personen, er kan een soortgelijk taalgebruik zijn, beelden kunnen dezelfde objecten bevatten vanuit verschillende gezichtspunten, opgenomen zijn op dezelfde locatie of met dezelfde camera. Er zijn reeds veel technieken om relaties te leggen binnen een modaliteit zoals topic modeling voor tekst, of object matching voor beeld en video. Dit deelproject zal starten met deze technieken en vandaar uit op zoek gaan naar methodes om relaties te leggen over de verschillende modaliteiten heen.

Deelproject 3: Multimodale patronen

De politie wordt geconfronteerd met grote en/of diverse hoeveelheden multimodale data, zoals afkomstig van mobiele apparaten, sensordata of andersoortige digitale sporen. Deze data kunnen patronen bevatten die waardevolle aanwijzingen opleveren voor de hele politieorganisatie. Het doel van dit deelproject is om onderzoek te doen en algoritmes te ontwikkelen om patronen, of juist afwijkingen van verwachte patronen, te herkennen binnen multimodale data.

Bij alle deelprojecten wordt bij het verrichten van wetenschappelijk onderzoek op de techniek in samenspraak met juristen gekeken naar de inzetbaarheid en proportionaliteit van middelen en technieken, zodat deze op een verantwoorde en vooral bruikbare manier ingezet kunnen worden binnen de opsporing. Dit wordt gedaan met ondersteuning van juristen van de nationale politie.

Waar ga je werken?

Er is gekozen voor een labstructuur waarin wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan in een toegepaste setting. Dit betekent dat 50% van de tijd onderzoek gedaan wordt bij de UvA en 50% van de tijd binnen de politie. In het UvA deel van het lab zal ook nauw worden samengewerkt met het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Wie ben jij?

Jij bent een gemotiveerde onderzoeker die het als een uitdaging ziet om wetenschap en politiepraktijk met elkaar te verbinden. Je wordt enthousiast van interdisciplinair onderzoek. Je hebt goede communicatieve vaardigheden en kunt goed schrijven in het Engels. Daarnaast heb je een masterdiploma in de Informatica, AI, Informatiekunde of Forensic Science met een informatica profiel en ben je van onbesproken gedrag. Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.

Wat wij bieden

Er is ruimte voor 3 fte. De standplaats is Amsterdam of Driebergen. Je wordt aangesteld bij de Eenheid Amsterdam of de Landelijke Eenheid. Afhankelijk van het gekozen deelproject kan de standplaats voor het politiedeel van het project verschillen, de wetenschappelijke inbedding zal altijd bij de Universiteit van Amsterdam plaatsvinden.

Je krijgt een tijdelijke aanstelling bij de Nationale Politie van een jaar. Deze zal bij goed functioneren verlengd worden. Verder kun je het volgende van ons verwachten:

Interesse?
Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Dominique Roest, tel. 06 - 50 88 92 51 of e-mail dominique.roest@politie.nl. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure. Neem dan contact op met het Frontoffice Recruitment & Selectie, via 088 - 66 22 300.

Reageren op deze vacature kan via de 'Solliciteer' button.

Selectiepad:
  • vakinhoudelijk gesprek bij de UvA;
  • selectiegesprek en arbeidsvoorwaardengesprek bij de Nationale Politie;
  • veiligheidsonderzoek.

Wat verder belangrijk is
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Wetenschap, Research & Development
Branch(es) Defensie / Politie / Brandweer
Provincie(s) Utrecht
Trefwoorden Vacature, Full-Time, Driebergen-Rijsenburg, Onderzoek, IT, Politie

Contactgegevens

Contactpersoon Frontoffice Recruitment en Selectie
Telefoon 088 - 66 22 300

Vestigingsplaats

Solliciteer