Politie Nederland

producten- en dienstenmanager Services - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 26-09-2018 Functiecategorie Directie / Management / Bestuur
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris een bruto maandsalaris van mini...
Vacature producten- en dienstenmanager Services

Weet jij de klantbehoefte concreet te maken en te vertalen naar wat leveranciers te bieden hebben? Heb jij kennis van Facility Management? Ben jij ambitieus en nog lang niet uitgeleerd? Team Services, Communicatie en Financiën in Rotterdam zoekt een ervaren producten- en dienstenmanager. Jouw focus ligt op het managen van een aantal producten en diensten binnen de categorie Services. Als jij een kei bent in het samenbrengen van vraag en aanbod zien we jouw sollicitatie graag tegemoet!

Wat ga je doen?
Als producten- en dienstenmanager Services ben je verantwoordelijk voor de productgroepen in de categorie Services. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: catering, schoonmaak, kantooruitrusting en beveiliging. Je weet waar de klant behoefte aan heeft en wat leveranciers op dat gebied te bieden hebben. Je bent verantwoordelijk voor het projectmanagement in aanbestedingsprojecten, stelt onderzoeksopdrachten, business cases en projectplannen op. Het hele proces vanaf de behoeftestelling tot het in gebruik nemen en het uitfaseren van de producten en diensten regisseer jij. Vervolgens bewaak je de geleverde kwaliteit en prestaties van leveranciers en zorg je voor de innovatie van de producten en diensten. Tevens adviseer je over bijsturing en verlenging of beëindiging van contracten.

Binnen de categorie Services zijn we er de afgelopen jaren in geslaagd om op vrijwel alle portefeuilles landelijke contracten af te sluiten. We bevinden ons nu vooral in de fase van herhaalaanbestedingen en het beheer. Doel is om de business daarbij optimaal te ondersteunen. Dat betekent o.a. dat we de behoeften blijvend in kaart brengen. Dit is een doorlopend proces. Als producten- en dienstenmanager houd je je actief bezig met leveranciersmanagement. Regelmatig poppen er per portefeuille ook allerlei issues op die in samenwerking met de leverancier en de business opgelost moeten worden. Je zorgt voor verslaglegging, het verzamelen en delen van informatie.

Vanuit jouw rol werk je veel samen met interne relaties zoals de Dienst FM, in het bijzonder de regionale facilitaire serviceteams en de servicedesk. Daarnaast onderhoud je actief je netwerk binnen de wereld van Facility Management, bijvoorbeeld met leveranciers en collega-managers van de rijksoverheid.

Waar ga je werken?
Dienst Verwerving i.o. is binnen de politie hét kennis- en expertisecentrum als het gaat om de verwerving van extern in te kopen producten en diensten. Hiervoor worden landelijke aanbestedingen uitgevoerd, in de vorm van een project. De medewerkers van de dienst zijn daarin specialist en kennen de behoefte en ontwikkelingen van de politie en de voor haar relevante markten van producten en diensten.

Team Services, Communicatie en Financiën in Rotterdam is een enthousiast team van in totaal 9 fte. De verschillende teamleden zijn ieder (mede)verantwoordelijk voor één/meerdere portefeuille(s). De standplaats is Rotterdam. In verband met projectteamoverleggen reis je regelmatig binnen Nederland.

Wie ben jij?
Onze ideale collega is initiatiefrijk, houdt van aanpakken en kent de weg in de wereld van facility management. Je brengt al de nodige kennis en ervaring met je mee maar hebt ook de ambitie om je verder te ontwikkelen. Er is veel learning on the job, omdat ontwikkelingsvraagstukken een vast onderdeel van het werkoverleg zijn.

Je kunt prima procesmatig en projectmatig werken en bent in staat conceptueel te denken. Je beschikt over zeer goede uitdrukkingsvaardigheden (zowel in woord als geschrift) en onderhandelingsvaardigheden. Verder ben je analytisch, herken je zowel het grotere verband als de interne samenhang binnen vraagstukken en heb je overtuigingskracht. Je bent een gedegen gesprekspartner op alle niveaus. Check daarnaast of je voldoet aan de volgende eisen:
  • hbo-diploma, bij voorkeur in de richting Facility Management;
  • aanvullende opleiding en ruime ervaring op het gebied van projectmanagement;
  • kennis van inkoopprocessen;
  • aantoonbare ervaring met (Europese) aanbestedingen en leveranciersmanagement;
  • kennis van producten en diensten binnen de categorie Services.

Wat wij bieden
De standplaats is Rotterdam. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:
  • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.245,- en maximaal € 4.845,- (schaal 11 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).
De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist C, werkterrein facilitair.

Interesse?
Bel of mail met Petra van den Berg, (06 - 52 54 37 66, petra.van.den.berg@politie.nl) als je meer informatie over de functie wilt hebben. Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel je met het FrontOffice Recruitment & Selectie op 088 - 66 22 300.

Solliciteer uiterlijk 5 oktober 2018 via de 'Solliciteer' button.

Wat verder belangrijk is

  • Een veiligheidsonderzoek en een assessment maken deel uit van de selectieprocedure.
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Directie / Management / Bestuur
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Petra van den Berg
Telefoon 06 - 52 54 37 66

Vestigingsplaats

Solliciteer