Politie

requirements engineer - Odijk

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 14-07-2017 Functiecategorie ICT - Software ontwikkeling
Standplaats Odijk Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris Marktconform
requirements engineer

Criminaliteit bestrijden en boeven vangen hangt nauw samen met het gebruiken van de juiste en slimme handhavingsapplicaties, die de agenten op straat nodig hebben. Als requirements engineer zorg jij ervoor dat wij die applicaties bouwen.

Wat ga je doen?
Binnen het team Softwareontwikkeling neem jij het voortouw in complexe ICT-projecten om de wensen van onze eindgebruikers - de agenten op straat - boven tafel te krijgen. Samen met de eindgebruiker stel je de functionaliteiten op van de software die ontwikkeld gaat worden, om dit vervolgens samen met je collega-developers en testers verder uit te werken. Zo leggen jullie samen de basis voor slimme en efficiënte oplossingen, die de agent op straat helpen bij hun dagelijks werk.

Concreet betekent dit dat jij werkt aan het ontwikkelen en verbeteren van onze handhavingssystemen. Denk aan software waarmee bekeuringen kunnen worden uitgeschreven en registratiesystemen waarin meldingen én de daaropvolgende acties worden vastgelegd. Zo draag jij bij aan de veiligheid op straat en help jij mee de digitalisering bij de politie verder vorm te geven. Ook zie je jouw energie, kennis en kunde terug als jij:
 • het gesprek aangaat met de eindgebruikers en hun wensen, eisen en behoeften inventariseert;
 • de verkregen informatie analyseert, definieert wat nodig is en vastlegt in bijvoorbeeld user stories;
 • spart met je stakeholders over de gewenste functionaliteiten en de prioriteit ervan (backlog);
 • verbetervoorstellen opstelt en handleidingen voor het gebruik van (deel)applicaties beoordeelt en/of schrijft;
 • zorgt dat alles binnen sprints operationeel soepel verloopt;
 • samen met je team Agile/scrum werkt en dit naar een hoger niveau wilt brengen;
 • gevraagd en ongevraagd advies geeft aan de product owner en je collega's van applicatiemanagement, over methoden en technieken die we (kunnen) gebruiken.

Waar ga je werken?
Als requirements engineer versterk je het team Softwareontwikkeling binnen de afdeling Ontwikkeling van de Dienst ICT in Zwolle. Deze afdeling werkt aan het bouwen en onderhouden van de informatiesystemen voor de gehele politieorganisatie. Binnen je team ontwikkel je samen met andere requirements engineers, software developers, testers en product owners nieuwe politieapplicaties. Van het opstellen van het functioneel ontwerp tot het ontwikkelen, testen en onderhouden van deze applicaties: dit multidisciplinaire en zelfsturende team pakt het allemaal op. Je werkt in een open en eerlijke omgeving, waar je elkaar gemakkelijk kunt aanspreken. Om tot het beste resultaat te komen werken we op basis van Agile/scrum en zetten alles op alles om dit naar een nog hoger niveau te tillen.

Wie ben jij?

Met jouw enthousiasme, leergierigheid en gedrevenheid zoek je altijd naar de beste en juiste oplossing. Je neemt initiatief, pakt aan en de Agile/scrum werkwijze is je op het lijf geschreven. Jij beweegt je gemakkelijk in een complexe omgeving en schakelt moeiteloos met meerdere partijen. Jij snapt precies hoe het werkt binnen een grote, administratieve organisatie en weet daarin goed je weg te vinden. Ook heb jij als requirements engineer:
 • hbo-diploma in de richting Informatica of Technische bedrijfskunde;
 • zo’n 2 à 5 jaar werkervaring als requirements engineer/informatieanalist, opgedaan bij een groot softwareontwikkelingsbedrijf of binnen een administratieve organisatie;
 • sowieso ruime kennis en ervaring met softwareontwikkeling onder architectuur;
 • ervaring met een Agile/scrum-werkwijze en technieken. Denk aan Agile/scrum, DevOps, Jira, Enterprise Architect of Confluence.

Wat wij bieden
De standplaats is Zwolle. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:
De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist B, werkterrein informatie- en communicatietechnologie.

Interesse?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Ostar Roozenbeek, corporate ICT recruiter, via tel. 06 47 65 91 71. Neem voor vragen over de sollicitatieprocedure contact op met het Frontoffice Recruitment & Selectie, tel. 088 66 22 300.

Interesse? Reageer dan uiterlijk 10 augustus 2017 via de 'Solliciteer' button. 

Wat verder belangrijk is
Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek kan deel uitmaken van de selectieprocedure. Om de samenleving beter te begrijpen en te weten wat er speelt, willen we zo divers mogelijk zijn. Daarom maakt de politie werk van diversiteit.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Software ontwikkeling
Branch(es) Defensie / Politie / Brandweer
Provincie(s) Utrecht
Trefwoorden Vacature, Fulltime, Utrecht, IT, projectmanagement, requirements engineer

Contactgegevens

Contactpersoon Ostar Roozenbeek
Telefoon 06 47659171

Vestigingsplaats

Solliciteer