Politie Nederland

Sectorhoofd Regionale Facilitaire Services - Zwolle

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 24-07-2018 Functiecategorie Facilitair Beheer
Standplaats Zwolle Niveau Manager
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris minimaal € 4.510,- en maximaal ...
Vacature sectorhoofd Regionale Facilitaire Services

Locatie: Zwolle
Organisatieonderdeel: Politiedienstencentrum
Vakgebied: Beleid en management, Facilitair / Service
Niveau: WO

De Dienst Facility Management (FM) zoekt voor de Afdeling Regionale Facilitaire Services (RFS) een inspirerende professional met een heldere kijk op facilitair management. Een leider met kennis van zaken, die met oprechte aandacht voor zijn medewerkers sturing en richting geeft. Een leider die verbinding brengt tussen de verschillende teams en die nabijheid zelfs op afstand weet te creëren.

Wat ga je doen?
Als sectorhoofd draag je bij aan een effectieve en efficiënte organisatie en aan legitimering van de politie in de samenleving, door het dragen van de resultaat- en budgetverantwoordelijkheid voor het behalen van de vastgestelde resultaten. Het sectorhoofd geeft leiding aan een collectief van medewerkers waarvan het karakter van de werkzaamheden van adviserende, regisserende en dienstverlenende aard is.

Na een periode van reorganisatie was de aandacht op de dienstverlening binnen de dienst FM gericht op standaardisatie. Deze dienstverlenende aanpak is momenteel in verandering naar een flexibele integrale dienstverlening. De verandering van de dienstverlening zorgt voor een grote complexiteit aan vraagstukken binnen jouw afdeling. Van jou wordt verwacht dat je weet om te gaan met deze complexiteit en dat je richting geeft aan deze veranderingen. Je ontwikkelt samen met het management beleid en voert dit vervolgens uit. Je bent de verbindende schakel tussen dienstleiding en teams, tussen beleid en uitvoering, en vice versa.

Je maakt deel uit van het managementteam van de Dienst FM en werkt in dit verband aan- en vanuit collectiviteit.

Waar ga je werken?
Regionale Facilitaire Services (RFS) is gepositioneerd binnen het Politiedienstencentrum (PDC) van de politie en is in twee landelijke regio's verdeeld. Het verzorgt alle facilitaire zaken in de panden van de politie en ondersteunt het operationele politiewerk 24 uur per dag, zeven dagen per week met diverse facilitaire producten en diensten waaraan de operationele collega's behoefte hebben. Dit betekent onder andere catering, schoonmaak, postdistributie, logistiek, onderhoud van gebouwen, afhandeling van storingen en schades aan gebouwen en voertuigen, uitvoeren van verhuizingen, beveiliging, verstrekken van politie-uitrusting (zoals kleding), beheer van voer- en vaartuigen en ondersteuning bij calamiteiten. Binnen de sector zijn de Facilitaire Services per regio onderverdeeld in teams Bedrijfsadministratie, teams Logistiek en teams Facilitaire Services (TFS). Naast de verantwoordelijkheid voor het FS deel zijn de sectorhoofden RFS op landelijk niveau eindverantwoordelijk voor het domein Documentaire Informatievoorziening en naar verwachting in de toekomst voor het domein Geweldsmiddelen en Uitrusting.

Het team is volop in ontwikkeling en er werken collega's vanuit verschillende organisatieonderdelen samen. Dit brengt verschillende werkwijzen en cultuurverschillen met zich mee. Wij zoeken een mens- en resultaatgerichte leider die graag in een dynamische omgeving werkt, goed vorm kan geven aan veranderingen en het team verder wil bouwen.

Wie ben jij?
Als leidinggevende in het korps verbind je mensen waardegedreven aan resultaten. Je stuurt op de kernwaarden: integer, betrouwbaar, moedig en verbindend en je bent hier zelf ook op aanspreekbaar. Ook ben je in staat in volle overtuiging en met enthousiasme leiding te geven aan de veranderingen in ons korps en kun je hierin houvast bieden aan onze professionals. Je zorgt actief voor een maximaal intern veilig klimaat, waarbij je afspraken nakomt en borgt, openstaat voor tegenspraak en medewerkers laat participeren. Je voelt je, vanuit je nauwe verbinding met de externe omgeving, eigenaar van veiligheidsproblemen en je schroomt niet om, vanuit jouw positie bezien, (proactief) tot betekenisvolle interventies te komen als de omstandigheid daar om vraagt. Je bent gericht op het versterken van het vertrouwen in de politie en werkt doelgericht samen met in- en externe partners. Je bent optimaal betrokken bij het werk en de ontwikkeling van diegenen aan wie je leiding geeft en bent hierover met hen in dialoog. Je bent ook in staat tot reflectie op jezelf. Je weet wat mensen die werkzaam in de frontlijn zijn bezighoudt en wat zij nodig hebben. En je weet hen in hun kracht te zetten door het bieden van professionele ruimte én verantwoordingskaders of door het creëren van de juiste condities daarvoor. Daarnaast beschik je over:
 • een afgeronde wo/academische opleiding, bij voorkeur op het gebied van Facility Management;
 • minimaal 5 jaar ervaring in een tactisch/strategische leidinggevende (facility)managementpositie. Je hebt bewezen ervaring met ontwikkeling/transitieprocessen, veranderkundige processen en ervaring met het leidinggeven aan grotere groepen mensen en complexe processen. Vanuit die ervaring weet je dat inhoudelijke kennis van het vakgebied ook een must is;
 • aantoonbare ervaring en affiniteit met het ontwikkelen van (uitvoerings)beleid;
 • ervaring met uitvoering van aanbestedingen is een pre.

Wat wij bieden

De formele standplaats is Zwolle. Vanwege de aard van de werkzaamheden werk je op verschillende locaties in de regio. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:
 • een bruto maandsalaris van minimaal € 4.510,- en maximaal € 6.384,- (schaal 14 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en eindejaarsuitkering;
 • uitgebreide ontwikkelmogelijkheden;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is sectorhoofd, werkterrein facilitair.

Interesse?
Bel of mail met Linda Ruseler, diensthoofd FM (06 - 82 40 53 75, linda.ruseler@politie.nl) als je meer informatie over de functie wilt hebben. Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel je met het Frontoffice Recruitment & Selectie op 088 - 66 22 300.

Solliciteer uiterlijk 10 augustus 2018 via de 'Solliciteer' button.

Wat verder belangrijk is
 • Een betrouwbaarheidsheids- en geschiktheidsonderzoek maakt uit deel uit van de selectieprocedure.
 • Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • De politie zet in op innovatie en cultuurverandering. Een toekomstgerichte politie vraagt om krachtige leiders. Talentvolle vernieuwers met uiteenlopende achtergronden die een open klimaat creëren en ruimte geven aan cultuurverschillen binnen teams.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Facilitair Beheer
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Overijssel
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Linda Ruseler
Telefoon 06 - 82 40 53 75

Vestigingsplaats

Solliciteer