Politie Nederland

Senior adviseur DIV - Utrecht

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 04-02-2019 Functiecategorie Facilitair Beheer
Standplaats Utrecht Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris € 2.736 - € 4.415
Wil jij bijdragen aan het stroomlijnen van informatiemanagement en de professionele ontwikkeling van onze DIV-medewerkers? Team Documentaire Informatie Voorziening (DIV) zoekt een senior adviseur. Kom jij ons team versterken?

Wat ga je doen?
Als senior adviseur word je landelijk ingezet voor advies en ondersteuning aan proceseigenaren op het gebied van archiefbeheer en de praktische uitvoering daarvan. Omdat de overgang naar digitaal werken en archiveren veel werk met zich meebrengt zal je regelmatig worden ingezet in deelprojecten in het veranderproces. Ook ondersteun je de proceseigenaren bij het inrichten van een optimale documenthuishouding in de dynamische fase.

Samen met je collega's ben je de rechterhand van het MT DIV bij het realiseren van veranderdoelen en het stroomlijnen van informatiemanagement. Verder werk je mee aan de professionele ontwikkeling van DIV-medewerkers door jouw kennis aan hen over te dragen. Je draagt bij aan periodieke kwaliteitscontroles en verzorgt adviesrapportages.

Waar ga je werken?
Team Documentaire Informatie Voorziening(DIV) maakt onderdeel uit van de Dienst Facility Management en verzorgt het informatie- en archiefbeheer voor de politie. We ondersteunen en adviseren de organisatie bij het duurzaam inrichten en uitvoeren van digitaal documentair informatiemanagement en archiefbeheer. Daarnaast bewaken we continu of het archief voldoet aan de geldende wet- en regelgeving op het gebied van archivering en privacy.

Bij DIV werken zo'n 220 mensen, verdeeld over 10 teams. Omdat digitaal werken steeds belangrijker wordt en de overgang naar digitaal archiveren ('archiveren by design') volop aan de gang is, hebben we te maken met grote veranderingen in onze manier van werken. Daarvoor zoeken we mensen die willen meedenken en meewerken om de inrichting van de nieuwe systemen mogelijk te maken. Om de business goed te ondersteunen zullen we veel op locatie te vinden zijn om met onze klanten de best mogelijke werkwijze af te stemmen. Je standplaats is Utrecht, maar je zult landelijk worden ingezet voor advies en ondersteuning van diverse organisatieonderdelen.

Wie ben jij?

Klantgericht werken is voor jou vanzelfsprekend. Je bent sterk in probleemanalyse, neemt initiatief en hebt overtuigingskracht. Je bent in staat om in een complexe omgeving, die sterk in ontwikkeling is, adviserend en controlerend op te treden. Ook heb je ervaring met projectmatig werken en het implementeren van digitaal werken. Verder ben je een geduldige coach en leermeester voor de DIV-medewerkers en haal je er voldoening uit om hen te helpen bij hun ontwikkeling in het vakgebied.

Verder heb je:
 • een afgeronde hbo opleiding in de richting van documentaire informatiekunde en/of record management en/of informatiemanagement;
 • minimaal 5 jaar ervaring als DIV-adviseur en bij voorkeur ervaring binnen het domein van politie en justitie;
 • kennis van de recente ontwikkelingen op het gebied van digitale informatiehuishouding;
 • ervaring met verandermanagement, projectmanagement en het schrijven van adviesrapporten;
 • ervaring met het coachen van collega's;
 • bij voorkeur een Prince2 certificering (Foundation en/of Practitioner).

Wat wij bieden
De standplaats is Utrecht. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:
 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.736,- en maximaal € 4.415,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).
De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist B, werkterrein facilitair.

Interesse?
Bel of mail met Sonja Harmsen, teamchef C (06 - 12 63 22 89, sonja.harmsen@politie.nl) als je meer informatie over de functie wilt hebben.
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure bel je met het Frontoffice Recruitment & Selectie op 088 - 66 22 300.

Solliciteer uiterlijk 11 februari 2019 via de ''Solliciteer'' button.

Wat verder belangrijk is
 • Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Facilitair Beheer
Branch(es) Defensie / Politie / Brandweer
Provincie(s) Utrecht
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Frontoffice Recruitment en Selectie
Telefoon 088 - 66 22 300

Vestigingsplaats

Solliciteer