Politie Nederland

senior applicatiebeheerder - DevOps - Odijk en Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 23-01-2019 Functiecategorie ICT - Services & Support
Standplaats Odijk en Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris € 2.736 - € 4.414
De politie is onderweg naar een organisatie die volledig werkt volgens de Devops- en scrumprincipes waarbij er steeds meer contact is tussen de interne opdrachtgever en IT. We dagen jou uit om hierin mee te denken, te experimenteren met nieuwe werkwijzen én je breed te oriënteren. Zo help jij de politie in de overgang naar een flexibele en wendbare IT-organisatie. Het Productiehuis in Odijk en Rotterdam zoekt senior applicatiebeheerders binnen onder andere de werkvelden Sharepoint, SQL, HRM en Identity- and accessmanagement.

Wat ga je doen?
De politie gebruikt honderden applicaties die in het productiehuis zijn verdeeld over een aantal productielijnen. Bijvoorbeeld bedrijfsvoering, opsporing en vreemdelingenzaken, identiteit & biometrie. In het productiehuis werken we vanuit multidisciplinaire teams aan het snel en flexibel ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten voor de operationele politiediensten. Deze applicaties dragen eraan bij dat je politiecollega’s door heel Nederland hun werk goed kunnen doen, met plezier aan de slag gaan en de ruimte krijgen om iedere dag weer het beste uit zichzelf te halen.

Een senior applicatiebeheerder bij de politie werkt steeds meer als een senior DevOps engineer die 'T-Shaped' wordt ingezet. Jij bent binnen het team dé specialist en het aanspreekpunt op het gebied van applicatiebeheer. Je bent verantwoordelijk voor het beheer van de applicatieve infrastructuur en de doorontwikkeling en vernieuwing van deze functionaliteit. Doel is dat via de verschillende applicaties snel de juiste gegevens geraadpleegd kunnen worden. Je participeert in bestaande netwerken die voor de uitvoering van het werk van belang zijn. Waar jij ruimte ziet voor verbetering van de uitvoering van productbeheer- en productontwikkeling, adviseer je daarover en draag je zorg voor de implementatie.

Je werkzaamheden bestaan verder uit:
 • participatie in ontwikkeltrajecten in het kader van lifecyclemanagement;
 • het opstellen van documenten van de ICT-componenten en het uitvoeren van testroutines;
 • toetsen van architectuurontwerpen en verbetervoorstellen doen.
We vinden het belangrijk dat onze ICT-diensten 24/7 beschikbaar zijn. Daarom vragen we je af en toe buiten kantoortijden stand-by te staan om eventuele storingen op te lossen.

Waar ga je werken?
Het Productiehuis in Odijk en Rotterdam ontwikkelt en beheert (aangepaste) marktproducten die de politie ondersteunen. Tevens dragen we zorg voor de onderliggende applicatieve infrastructuur (middleware en databases). Dit doen we meer en meer vanuit DevOps-teams die werken volgens de scrumwerkwijze en in samenwerking met leveranciers. Doordat we allemaal flexplekken hebben, heb je veel contact met andere diensten binnen het gebouw. Jij start in een van onze ondersteunende systemteams in het Productiehuis, maar wie weet ga je over een tijdje wel aan de slag in een DevOps-team. Mogelijkheden om door te groeien zijn er namelijk voldoende. Je huidige team bestaat uit ongeveer tien mensen, een mooie mix van starters en ervaren krachten met verschillende achtergronden.

Wie ben jij?
Jij bent iemand met een frisse blik. Iemand die open staat voor veranderingen en de drive heeft om continu de dienstverlening te verbeteren. Je bent ondernemend en in staat om binnen je vakgebied adviserend op te treden. Daarnaast ben je iemand die vanuit de kennis en ervaring kan zorgdragen voor de continuïteit en kwaliteit van de applicatieve infrastructuur. Je kunt over de grenzen van het eigen vakgebied heen kijken en verbindingen leggen. Kortom, netwerken gaat je goed af.

Verder vragen we:
 • een hbo-diploma en bij voorkeur een diploma in een ICT-richting.
 • ruime aantoonbare en relevante ervaring als (technisch) applicatiebeheerder;
 • kennis van Agile/Scrum en DevOps;
 • kennis van en ervaring met databases en middleware producten;
 • ervaring met het maken van scripts en packaging.

Wat wij bieden
De standplaatsen zijn Odijk en Rotterdam. Er is ruimte voor meerdere fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Je krijgt een vaste aanstelling voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn, investeren we graag in jouw toekomst. Uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden zijn bij de politie dan ook vanzelfsprekend, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.
Verder profiteer je onder andere van:
 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.736,- en maximaal € 4.414,- (schaal 10) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

Deze functie valt binnen het functiegebouw van de politie onder het functieprofiel bedrijfsvoeringspecialist B, werkterrein informatie- en communicatietechnologie.

Interesse?
Solliciteer uiterlijk 19 februari 2019 via de ''Solliciteer'' button.

Wat verder belangrijk is
 • Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek en een veiligheidsonderzoeken kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Zonder IT’ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over data science, legaal hacken, cybersecurity en meer op http://it.kombijdepolitie.nl/
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Services & Support
Branch(es) Defensie / Politie / Brandweer
Provincie(s) Utrecht
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Paul Kraakman
Telefoon 0610463868
Solliciteer