Politie

Senior Communicatieadviseur training en -ontwikkeling - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 05-02-2018 Functiecategorie Communicatie / PR
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Onbepaalde tijd
Uren 36 Salaris Bruto maandsalaris van minimaal...
Wil jij in een team van specialisten werken aan het versterken van de communicatiefunctie van de politie met als doel het vertrouwen in de politie te vergroten? Voor de afdeling Innovatie en Onderzoek van de Dienst Communicatie zoeken we een gedreven senior communicatieadviseur training en ontwikkeling die de communicatieadviseurs van de politie helpt effectieve content te maken.

Wat ga je doen?
Als senior adviseur communicatietraining en -ontwikkeling adviseer je over de vakontwikkeling van communicatieprofessionals van de politie. Je richt je hierbij specifiek op online communicatie en social media. Je helpt de politie meer te doen met beeldcommunicatie en snel in te spelen op actuele zaken.

Actuele vakontwikkelingen vertaal je naar benodigde competenties en vaardigheden. Je kent alle ins en outs van het communicatievakgebied en bent in staat communicatiehypes te onderscheiden van blijvers. Je hebt oog voor nieuwe (online) middelen die de reputatie en het merk politie verder kunnen helpen. Je hebt zicht op relevante opleidingen voor communicatieprofessionals en adviseert over de inkoop hiervan. Je zorgt voor een kwalitatief hoogwaardig ontwikkelaanbod voor alle communicatieprofessionals van de politie en zorgt ervoor dat dit actueel blijft en aansluit op de ontwikkelingen binnen het communicatievak. Bij voorkeur heb je ook kennis over en/of ervaring met het ontwikkelen van nieuwe manieren van leren zoals e-learning, profchecks of serious gaming.

In aansluiting met HRM-beleid bewaak je het opleidings- en ontwikkelbudget. Je verkent en onderzoekt nieuwe (online) communicatiemiddelen, pikt trends in het vak snel op en vertaalt deze naar concrete communicatieproducten of -diensten voor de politie. Je haalt de buitenwereld naar binnen en bent van nature een kennisdeler. Je onderhoudt een goed netwerk met relevante spelers zoals universiteiten, hogescholen, beroepsvereniging, Politieacademie, HRM.

Waar ga je werken?
De Dienst Communicatie van het Politiedienstencentrum werkt als hét communicatiebureau voor de politie. De dienst heeft alle communicatiedisciplines in huis, van advies, copywriting, videoproducties, corporate social media tot onderzoek, analyse, reputatiemanagement & vakontwikkeling. Er werken veel specialisten op hoog niveau aan het versterken van de communicatiefunctie van de politie met als doel het vertrouwen in de politie te vergroten.

De afdeling Innovatie en Onderzoek bestaat uit het Team Innovatie en het Team Onderzoek. De afdeling werkt aan de kwaliteit van de communicatie. Aan de ene kant door te investeren in mensen: in professionalisering, vakkennis en inspiratie. Aan de andere kant door te onderzoeken, analyseren en adviseren.

Kernbegrippen van het Team Innovatie zijn vakontwikkeling en innovatie. Collega’s van het team Innovatie zitten bovenop de trends en ontwikkelingen en maken telkens de praktische vertaalslag naar het werk bij de politie. Van soft skills naar online vaardigheden, alle facetten van het communicatievak zijn vertegenwoordigd in ons team.

Wie ben jij?
Wij zoeken iemand die goed weet wat er op de communicatiewerkvloer speelt.
Je bent in staat vakontwikkelingen binnen de politie te spiegelen en toetsen aan de ontwikkelingen in de maatschappij en anticipeert daarop. Je hebt bovenmatige interesse en kennis van online communicatie en social media. Je weet medewerkers te stimuleren en motiveren zich verder te ontwikkelen en meer te doen met beeld, film en alles wat nodig is om content met effect te maken. Je helpt leidinggevenden met het formuleren van ontwikkelplannen voor lokale communicatie-afdelingen, Je bent overtuigend, klantgericht en plaatst vraagstukken in een groter geheel. Verder beschik je over:
  • een hbo-diploma in de richting van communicatie;
  • kennis van en ervaring met het maken van ontwikkelplannen en het bouwen van trainingen.

Wat wij bieden

De standplaats is Rotterdam. Je kunt ook op locatie werken; bij de eenheden, de directie en thuis. We zoeken 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten: De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist C (https://www.kombijdepolitie.nl/SiteCollectionDocuments/LFNP61.pdf), werkterrein Communicatie.

Interesse?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Frederique de Vries, hoofd Innovatie en Onderzoek, via tel. 06 - 15 88 04 75. Neem voor vragen over de sollicitatieprocedure contact op met het Frontoffice Recruitment & Selectie, tel. 088 - 66 22 300.

Interesse?
Reageer dan via de ’Solliciteer’ button.

Wat verder belangrijk is
  • Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Communicatie / PR
Branch(es) Defensie / Politie / Brandweer
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Vacature, Fulltime, Zuid-Holland, Rotterdam, Communicatie Specialist, Communicatieadviseur, Communicatieprofessional.

Contactgegevens

Contactpersoon Frontoffice Recruitment en Selectie
Telefoon 088 - 66 22 300

Vestigingsplaats

Solliciteer