Politie

senior coördinerend business expert - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 27-06-2017 Functiecategorie ICT - Services & Support
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris maximaal 5886,-
senior coördinerend business expert

De informatievoorziening bij de politie verbeteren en vernieuwen: dat is het doel van de afdeling Advies van de Dienst Informatie Management. Wij zoeken een ervaren senior coördinerend business expert die hierbij de regie in handen wil nemen. Zo kunnen je collega's in de operatie veiliger en effectiever werken. Daarmee draag jij bij aan de veiligheid op straat.

Wat ga je doen?
Voor snel en goed politieoptreden heb je de juiste informatie nodig en om die informatie goed, tijdig en accuraat te leveren zijn slimme applicaties en systemen van essentieel belang. Als senior coördinerend business expert ben jij het aanspreekpunt voor de directie en diensthoofden als het gaat om verbeteringen en vernieuwingen van onze informatievoorziening. Ook zorg je samen met je collegas dat onze informatievoorzieningsketen (IV-keten) zo optimaal mogelijk werkt. Van beleidsthema's tot applicaties en systemen: jij regelt het.

Concreet betekent dit dat je:
  • er voor zorgt dat de uitvoering van complexe (implementatie)projecten, die vaak meerdere en met elkaar samenhangende portefeuilles raken, soepel verloopt. Je neemt de regie in handen en geeft het juiste advies.
  • business- en IV-experts aanstuurt en zorgt voor de organisatorische en personele coördinatie;
  • een actieve bijdrage levert binnen in- en externe (internationale) netwerken van specialisten;
  • meewerkt aan het opstellen van het informatiebeleid en het opstellen van informatieplannen;
  • helpt bij het inrichten van informatieprocessen die landelijk op vrijwel dezelfde manier uitgevoerd worden. Je neemt intakes af voor nieuwe behoeften en vragen en coördineert de vereiste vooronderzoeken die daaruit voortkomen.

Waar ga je werken?
In onze havenstad Rotterdam versterk jij als senior coördinerend business expert de afdeling Advies van de Dienst Informatie Management. De dienst ondersteunt politieagenten op straat en op kantoor met de juiste informatievoorziening. Ruim 600 collega's houden zich bezig met onder andere functioneel beheer, service level management, gegevensverbruik en -beheer en bewaken de kwaliteit en integriteit van vastgelegde gegevens. De afdeling Advies werkt voornamelijk voor de business en zorgt dat verbeteringen en vernieuwingen in de IV-keten worden gerealiseerd.

Wie ben jij?

Voor deze senior-rol zoeken we een sociale en ondernemende collega, die oog heeft voor de competenties van collega’s en deze op de juiste waarde weet te schatten. Vanzelfsprekend beschik jij als ervaren business expert over een groot netwerk en het inzicht welke informatie, steun en medewerking van collega's en relaties je projecten nodig hebben om een succes te worden. Je bent overtuigend en hebt een scherp oog voor verbanden en samenhang. Het formuleren van langetermijndoelstellingen en strategische planning gaat je eenvoudig af. Je hebt een haarscherp analytisch vermogen en hebt snel door hoe verhoudingen in elkaar steken.

Verder neem je mee:
  • een wo-diploma, denk aan bedrijfskundige informatica, bedrijfskunde of bestuurskunde;
  • de broodnodige kennis van ICT, informatieplanning, IV-projecten, portfoliomanagement en/of IV-architectuur binnen een complexe bedrijfsvoering of multiketen-context;
  • een flinke dosis ervaring als het gaat om beleidsontwikkeling, advisering en management, het liefst op het gebied van bedrijfsvoering of HRM, Facilitair of Financiën.

Wat wij bieden
De standplaats is Rotterdam. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:
De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist E, werkterrein informatie- en communicatietechnologie.

Interesse?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Peter-Paul Daams, plaatsvervangend teamchef, via tel. 06 - 13 66 22 13 of e-mail peter-paul.daams@politie.nl Neem voor vragen over de sollicitatieprocedure contact op met het Frontoffice Recruitment & Selectie, tel. 088 - 66 22 300.

Interesse? Reageer dan uiterlijk 4 juli 2017 via de 'Solliciteer' button. 

Wat verder belangrijk is
Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek en eventueel een assessment maken deel uit van de selectieprocedure.
Om de samenleving beter te begrijpen en te weten wat er speelt, willen we zo divers mogelijk zijn. Daarom maakt de politie werk van diversiteit.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Services & Support
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Vacature, Fulltime, Rotterdam, projectmanager, IT

Contactgegevens

Contactpersoon Peter-Paul Daams
Telefoon 06-13662213

Vestigingsplaats

Solliciteer