Politie

Senior Coördinerend Business expert - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 21-09-2017 Functiecategorie ICT - Software ontwikkeling
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris een bruto maandsalaris van maxi...
senior coördinerend business expert Eenheid Rotterdam

De informatievoorziening bij de politie verbeteren en vernieuwen: dat is het doel van de Sector Advies van de Dienst Informatiemanagement. Wij zoeken een ervaren senior coördinerend business expert die hierbij de regie in handen wil nemen.

Als senior coördinerend business expert ben je hét aanspreekpunt voor de portefeuillehouder van Eenheid Rotterdam als het gaat om verbeteringen en vernieuwingen op het gebied van informatievoorziening. Samen met de portefeuillehouder werk je namens Informatie Management aan de landelijke verbeteringen en vernieuwingen op de onderwerpen ‘Executie, Arrestantentaken & Vervoer’, ‘Conflict en Crisisbeheersing’. Je bent verantwoordelijk voor het adequaat laten werken van de informatievoorzieningsketen: van beleidsthema's tot applicaties en systemen. Bouw jij als senior coördinerend business expert aan een duurzame relatie binnen de politie?

Wat ga je doen?
Vanuit de Dienst Informatiemanagement voer je als senior coördinerend business expert samen met je collega’s de regie als het gaat om IV-verbeterings- en vernieuwingsvragen binnen de portefeuilles. Je zorgt dat de informatievoorzieningsketen (IV-keten) zo optimaal mogelijk werkt en dat kan alleen als je het operationele politiewerk en haar specifieke problemen goed begrijpt. Namens de IV-keten ben jij het aanspreekpunt voor de portefeuillehouder voor IV-gerelateerde vraagstukken en lever je gevraagd en ongevraagd advies. Je stuurt de business - en IV-experts aan en verzorgt de organisatorische en personele coördinatie. Je bent inhoudelijk aanspreekpunt en intermediair tussen teamchef en business experts. Verder zijn je werkzaamheden:
  • adviseren en regisseren bij de intake, vormgeving en uitvoering van complexe (implementatie)projecten die meerdere met elkaar samenhangende portefeuilles raken;
  • bouwen en onderhouden van - én participeren in - interne en externe (internationale) netwerken van specialisten;
  • bijdragen aan het informatiebeleid van de politie en het opstellen van informatieplannen;
  • het inrichten van informatieprocessen die landelijk op gelijksoortige wijze uitgevoerd worden. Je verzorgt de intake van nieuwe behoeften/vragen en je coördineert de gewenste en vereiste vooronderzoeken.
  • participeren in het portfolioproces van de politie en business en IV belangen samenbrengen om tot gebalanceerde en samenhangende veranderopgaves te komen passend bij de doelstellingen van de politie.

Waar ga je werken?
Je werkt vanuit de Dienst Informatiemanagement. De dienst voert verschillende taken uit, waaronder functioneel beheer, relatie- en service level management, gegevensgebruik en beheer en het bewaakt de kwaliteit en integriteit van vastgelegde gegevens. Bij de Dienst Informatiemanagement werken ruim 600 collega's. Vanuit de afdeling Advies werk je gedeconcentreerd voor de business. De politie en het politiewerk is dynamisch en voortdurend in ontwikkeling. De standplaats is Rotterdam.

Wie ben jij?
Wij zoeken een innovatieve, resultaatgerichte collega, die over het vermogen beschikt om de competenties van medewerkers op waarde te schatten. Doordat je bovendien een groot netwerk hebt, is het voor jou niet moeilijk om informatie, steun en medewerking te krijgen van collega's en relaties. Jij kunt dan ook op verschillende niveaus met je stakeholders communiceren. Je bent overtuigend, ziet verbanden en samenhang en je kunt lange termijn doelstellingen formuleren, met de bijbehorende strategische planning. Je bent analytisch, ondernemend en sensitief. Daarnaast heb je:
  • een wo diploma in de richting van bedrijfskundige informatica, bedrijfskunde of bestuurskunde;
  • diepgaande kennis van ICT, informatieplanning, IV-projecten, portfoliomanagement en/of IV-architectuur binnen een complexe multiketen-context;
  • ervaring op het vlak van beleidsontwikkeling, advisering en management.

Wat wij bieden
De standplaats is Rotterdam. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.
Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:
De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist E, werkterrein Informatie- en communicatietechnologie.

Interesse?
Bel of mail met Peter-Paul Daams, plaatsvervangend teamchef (tel. 06 - 13 66 22 13, e-mail peter-paul.daams@politie.nl) als je vragen hebt over de functie. Neem voor vragen over de sollicitatieprocedure contact op met het Frontoffice Recruitment & Selectie, tel. 088 - 66 22 300.

Interesse? Reageer dan uiterlijk 25 september 2017 via de 'Solliciteer' button.

Wat verder belangrijk is
  • Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek en eventueel een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Software ontwikkeling
Branch(es) Defensie / Politie / Brandweer
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Vacature, Fulltime, Rotterdam, Informatiemanagement, informatievoorziening.

Contactgegevens

Contactpersoon Frontoffice Recruitment en Selectie
Telefoon 088 - 66 22 300

Vestigingsplaats

Solliciteer