Politie

senior data-analist cybersecurity - Driebergen-Rijsenburg

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 06-07-2017 Functiecategorie ICT - Software ontwikkeling
Standplaats Driebergen-Rijsenburg Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris maximaal 4286
senior data-analist cybersecurity
PD-16/16-B1006-004


Het Security Operations Center (SOC) van de politie bewaakt de netwerken en systemen van de Dienst ICT op het gebied van cybersecurity. Heb jij de drive om als senior data-analist cybersecurity een essentiële bijdrage te leveren aan de veiligheid van Nederland?

Wat ga je doen?

Als senior data-analist identificeer je langlopende dreigingen voor de politieorganisatie en je vertaalt deze naar use-cases. Het SOC maakt gebruik van diverse hulpmiddelen en één daarvan is SIEM (Security Incident and Event Management). Deze tooling maakt gebruik van zogenaamde use-cases (bijvoorbeeld malware tracking en authentication tracking) welke opgesteld moeten worden voor de specifieke politieomgeving. Je actualiseert de SIEM op basis van dreigingsanalyses, ontwerpt kwetsbaarheidsanalyses en voert deze uit. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de SOC Lead en ondersteunt bij integriteitsonderzoeken.

In de dagelijkse praktijk houd jij je bezig met de volgende werkzaamheden:
 • ontwikkelen van nieuwe tooling en hardware tools voor het SOC;
 • uitvoeren van forensisch onderzoek naar onder andere malware;
 • definiëren van de Indicator of Compromise (IOC) vanuit analyse van malware en het delen hiervan met andere (Rijks) SOC's;
 • participeren in het Computer Security Incident Response Team (CSIRT) bij een incident met hoge impact;
 • ontwikkelen van aanvalsvectoren middels Proof-of-Concepts.

Daarnaast participeer je in politiebrede expertgroepen en stuur je externe partijen aan bij onderzoeken.

Waar ga je werken?
Je komt te werken bij het SOC, onderdeel van Dienst ICT, dat gericht is op het bewaken van de netwerken en systemen van de politie op het gebied van cybersecurity. Het SOC monitort bijvoorbeeld op afwijkingen in verkeersstromen, verzamelt informatie over securitymeldingen, -incidenten en -dreigingen en speelt daar op in. Ook stelt zij aan de hand van kwetsbaarheidsanalyses de Baseline Security op en geeft zij advies met betrekking tot de implementatie van informatiebeveiligingsmaatregelen. De standplaats is Driebergen.

Wie ben jij?
Wij zoeken een collega met een sterk analytisch vermogen die in staat is informatie te structureren. Iemand met overtuigingskracht die zowel zelfstandig als in teamverband kan werken, ook met externe partijen. Je toont initiatief, bent klantgericht en beschikt over een goede schrijfvaardigheid. Daarnaast werk je actief mee aan kennisontwikkeling binnen het team.

Verder:
 • heb je een hbo ICT-diploma;
 • ben je vaardig in meerdere programmeertalen en -technieken;
 • heb je minimaal vier jaar ervaring met de monitoring van tooling binnen een Enterprise-omgeving;
 • heb je ervaring met pentest tools als Burp Suite, Kali, Nessus en diverse andere open source of closed source test tools;
 • beschik je over relevante security certificering van GIAC of ECCouncil;
 • heb je diepgaande kennis van één of meer van de volgende gebieden: internettechnieken en -protocollen, de structuur van webapplicaties, UNIX-/Linux-systemen, Windows-omgevingen, Industriële automatisering (ICS/SCADA) en embedded systems.

Wat wij bieden
Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:
De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist B, werkterrein informatie- en communicatietechnologie.

Interesse?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Henk Boot, landelijk coördinator SOC, via tel. 06 - 55 76 59 71. Neem voor vragen over de sollicitatieprocedure contact op met het Frontoffice Recruitment & Selectie, tel. 088 - 66 22 300.

Interesse? Reageer dan uiterlijk 1 augustus 2017 via de 'Solliciteer' button. 

Wat verder belangrijk is
 • Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Om de samenleving beter te begrijpen en te weten wat er speelt, willen we zo divers mogelijk zijn. Daarom maakt de politie werk van diversiteit.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Software ontwikkeling
Branch(es) Defensie / Politie / Brandweer
Provincie(s) Utrecht
Trefwoorden Vacature, Fulltime, Utrecht, data-analist, data specialist, IT

Contactgegevens

Contactpersoon Frontoffice Recruitment
Telefoon 088 - 66 22 300

Vestigingsplaats

Solliciteer