Politie Nederland

Senior informatiearchitect security - Eindhoven, Rotterdam, Zwolle

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 07-01-2019 Functiecategorie ICT - Software ontwikkeling
Standplaats Eindhoven, Rotterdam, Zwo... Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris € 3.946 - € 5.618 obv 36 uur...
Politiemensen in de operatie moeten er altijd van op aan kunnen dat informatie actueel, benaderbaar en betrouwbaar is. Juistheid en actualiteit van de informatievoorziening kunnen in de politiepraktijk van levensbelang zijn. Daarmee ligt de lat hoog voor zowel de beschikbaarheid als de beveiliging van de IT-omgeving. Ben óf ken jij die ervaren informatiearchitect met security-kennis die wij zoeken voor Team Gegevensgebruik en -beheer in Eindhoven, Rotterdam of Zwolle?

Wat ga je doen?
Onze informatiearchitecten zijn verantwoordelijk voor het opstellen van de informatiearchitectuur binnen de gehele politieorganisatie. Zij proberen een brug te slaan tussen de behoeften ten aanzien van informatievoorziening vanuit het politiewerk en de bedrijfsvoering enerzijds en de technische mogelijkheden anderzijds. Dat veiligheid daarbij van cruciaal belang is, spreekt voor zich. Als senior informatiearchitect security ben jij degene die ervoor zorgt dat securitykaders worden gehanteerd bij het opstellen van de informatiearchitectuur. Jouw ervaring met het toepassen van methoden, technieken en best practices bij het ontwikkelen van informatiearchitecturen en securityarchitecturen komt daarbij goed van pas.

Als senior informatiearchitect security houd je je in de praktijk bezig met zaken als:
 • ontwikkelen en beheren van samenhangende architectuurbeschrijvingen. Daarbij bouw je voort op bestaande architectuurbeschrijvingen en sluit je aan bij bestaande strategie en kaders;
 • het behartigen van de belangen van security en verbinding zoeken met Team Informatiebeveiliging en de CISO;
 • het op een begrijpelijke en visueel aantrekkelijke wijze in kaart brengen van de impact van verschillende scenario’s;
 • vertalen van samenhangende architectuurbeschrijvingen naar adviezen voor besluitvormers en naar richtlijnen voor ontwikkelteams;
 • het in begrijpelijke taal communiceren over architectuurbeschrijvingen, adviezen en richtlijnen;
 • monitoren en rapporteren over de toepassing van architectuur bij besluitvorming en IV-voortbrenging.

Als senior ben je ook verantwoordelijk voor de operationele aansturing en coaching van je collega's. Met het stimuleren van de professionele ontwikkeling van je collega’s, breng je de kwaliteit van het team naar een hoger niveau.

Waar ga je werken?
De Dienst Informatie Management van de politie zorgt ervoor dat collega’s op straat én op kantoor op de juiste manier worden ondersteund met passende informatievoorzieningen. Aan de toepassingen worden hoge kwaliteitseisen gesteld zoals 24/7 beschikbaarheid en steeds meer in de vorm van mobiele apps. Door de vele koppelingen met andere systemen en ketenpartners is vaak sprake van complexe vraagstukken.

Team Gegevensgebruik en -beheer heeft een richtinggevende en bewakende rol op het gebied van veiligheid van de informatievoorziening, architectuur, kwaliteit van gegevens en gegevensuitwisseling naar ketenpartners. Het team ziet ook toe op de naleving van wet- en regelgeving op deze gebieden. Je werkplek bevindt zich in Zwolle, Eindhoven of Rotterdam maar het team ondersteunt de hele politieorganisatie. Je gaat dus ook regelmatig naar de klant toe. Dat je daarvoor soms moet reizen, vind je geen enkel probleem. Je bent ten dele vrij om je eigen werktijden te bepalen. En ook als je liever een keer een dag thuis werkt is dat geen probleem.

Wie ben jij?

Onze ideale kandidaat heeft de drive om mee te werken aan onze veiligheid. Je bent in staat om bruggen te slaan tussen de operatie en de wereld van de ICT. Daarbij ligt jouw focus vooral op security. Je hebt een analytische blik, denkt en acteert vanuit het geheel en doorziet onderlinge verbanden. Scenario-denken gaat je uitstekend af. Daarbij ben je gewend om met deadlines om te gaan en kort-cyclisch te werken. Je hecht veel waarde aan het opbouwen en onderhouden van klant- en relatienetwerken en kunt goed samenwerken met andere architecten en materiedeskundigen. Je bent klant- en kwaliteitsgericht en in staat om mensen met de juiste argumenten te overtuigen. Gevoel voor politiek kan je hierbij goed van pas komen.

Verder vragen we:
 • een hbo-diploma, bij voorkeur op het gebied van informatiekunde, bedrijfskundige informatica of bedrijfskunde;
 • minimaal 10 jaar ervaring als (lead) informatiearchitect in een grote organisatie;
 • minimaal 5 jaar ervaring als securityarchitect of -adviseur;
 • gecertificeerd op het gebied van architectuur (TOGAF en ArchiMate) en informatiebeveiliging(CISSP en CISM);
 • kennis van scaled agile applicatieontwikkeling en methodes hiervoor (SAFe).

Wat wij bieden
De standplaats is Eindhoven, Rotterdam of Zwolle. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:
 • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.946,- en maximaal € 5.618,- (schaal 12 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).
De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist D, werkterrein informatie- en communicatietechnologie, gewaardeerd in schaal 12 Bbp.

Interesse?
Bel of mail met Judith Kennes, coördinator informatiearchitectuur (06 - 22 80 67 12, judith.kennes@politie.nl) of Theo de Jonge, sectorhoofd (06 – 21 15 19 56, theo.de.jonge@politie.nl) als je meer informatie over de functie wilt hebben.
Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel je met het Frontoffice Recruitment & Selectie op 088 - 66 22 300.

Solliciteer uiterlijk 21 januari 2019 via de 'Solliciteer' button.

Wat verder belangrijk is
 • Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek en een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Zonder IT’ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over data science, legaal hacken, cybersecurity en meer op http://it.kombijdepolitie.nl/
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Software ontwikkeling
Branch(es) Defensie / Politie / Brandweer
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Judith Kennes
Telefoon 06 - 22 80 67 12
Solliciteer