Politie

senior java developer - Zwolle

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 26-01-2018 Functiecategorie ICT - Software ontwikkeling
Standplaats Zwolle Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris een bruto maandsalaris van mini...
Vacature senior java developer

Het bouwen en onderhouden van centrale politiesystemen. Dat is wat jij doet als senior java developer. Producten die cruciaal zijn voor het politiewerk op straat en in de opsporing.

Wat ga je doen?

Jij draagt bij aan een veiliger Nederland, want dankzij jou kan de politie nóg beter haar werk doen. Als senior java developer doe je dit door in zogenaamde DevOps-teams intensief samen te werken aan de ontwikkeling van diverse politieapplicaties en -systemen. Denk bijvoorbeeld aan software voor het checken van wapenvergunningen, het bonnensysteem of het landelijke systeem voor de verwerking van aangiftes. Als ervaren developer voer jij de regie over complexe programmeeropdrachten. Jij pakt je verantwoordelijkheid bij het:
 • (door)ontwikkelen van centrale politiesystemen;
 • uitleveren van software conform kwaliteits- en performance-eisen;
 • verzorgen van (installatie)scripts;
 • ondersteunen van het Ops-team bij het uitvoeren van installaties;
 • adviseren over toe te passen methodes en technieken. Ook zie je toe op een juiste documentatie van de gebruikte methodes en technieken;
 • coachen van collega’s en coördineren van werkzaamheden.

Waar ga je werken?
Je versterkt Team Softwareontwikkeling van de Dienst ICT in Zwolle. Vanaf het centraal station zit je binnen vijf minuten achter je bureau. Hier werk je in een multidisciplinair team van developers, testers, analisten en projectleiders op projectmatige basis aan het bouwen en onderhouden van de informatiesystemen voor de Nederlandse politie. De sfeer in het team is informeel, zodat jij je er snel thuis zult voelen. Ook krijg je de kans om een keer mee te lopen met de collega’s in het veld. Zo zie en ervaar je hoe de door jou ontwikkelde software dagelijks in de praktijk bijdraagt aan een veiliger Nederland. En heb je ook meer inzicht hoe de software verbeterd kan worden, zodat deze nog beter aansluit op het werkveld.

Wie ben jij?
Een ervaren java developer die het Team Softwareontwikkeling naar een nóg hoger niveau kan tillen. Je hebt een flinke dosis overtuigingskracht en je vindt het leuk om jouw kennis en ervaring over te dragen aan collega’s. Ook bijt jij je graag vast in complexe vraagstukken waarbij je razendsnel knelpunten signaleert, verbanden legt en puzzelstukken in elkaar past. Bovendien ben je klantgericht, neem je als vanzelfsprekend het initiatief en ben je leergierig. Verder heb je:
 • een hbo-diploma in de richting van ICT;
 • minimaal vijf jaar ervaring als softwareontwikkelaar, waarbij je de laatste drie jaar gewerkt hebt als java developer;
 • inzicht in de bedrijfsprocessen van een complexe organisatie zoals de politie;
 • actuele kennis van softwareontwikkeling (waaronder architectuur), van JAVA/JEE platform en AngularJS frameworks;
 • bij voorkeur kennis van ontwikkelstraat tooling: Confluence, SVN, Eclipse, JUnit, Maven, JIRA en Jenkins en de frameworks Spring, Hibernate en Eclipselink.

Wat wij bieden

De standplaats is Zwolle. Er is ruimte voor 4 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.
Verder kun je het volgende van ons verwachten:
 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2656,- en maximaal € 4286,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist B, werkterrein informatie- en communicatietechnologie.

Interesse?
Bel met Ostar Roozenbeek, recruiter ICT (06 - 47 65 91 71) als je meer informatie over de functie wilt hebben. Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel je met het Frontoffice Recruitment & Selectie op 088 - 66 22 300.
Solliciteer via de 'Solliciteer' button.

Wat verder belangrijk is
 • Een veiligheidsonderzoek en eventueel een assessment maken deel uit van de selectieprocedure.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Software ontwikkeling
Branch(es) Defensie / Politie / Brandweer
Provincie(s) Overijssel
Trefwoorden Vacature, Full-Time, Zwolle, IT, Java developer, Softwareontwikkeling

Contactgegevens

Contactpersoon Ostar Roozenbeek
Telefoon 06 - 47 65 91 71

Vestigingsplaats

Solliciteer