Politie

senior Java ontwikkelaar - Zwolle

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 23-05-2017 Functiecategorie ICT - Software ontwikkeling
Standplaats Zwolle Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris maximaal € 4286,- (schaal 10 Bb...
senior Java developer

Locatie: Zwolle
Organisatieonderdeel: Politiedienstencentrum

Voor het vertalen van gewenste functionaliteiten in robuuste en gecertificeerde ICT-oplossingen breidt het softwareontwikkelingsteam van de politie uit. Multidisciplinaire teams van developers, analisten en testers werken continu via de scrum/agile methodiek aan snelle ontwikkeling, bouw en onderhoud van informatiesystemen en politieapplicaties. Cruciale producten voor het politiewerk op straat en in de opsporing. Zo werk je als gedreven IT-er aan een veiliger Nederland.

Functie
Wat ga je doen?

Als Java developer werk je in scrumteams intensief samen aan de ontwikkeling van politieapplicaties op basis van de requirements. Binnen een scrumteam voer je regie over complexe programmeeropdrachten. Je bouwt en onderhoudt hoogwaardige (deel)applicaties, voert unit- en systeemtests uit en schrijft handleidingen en scripts voor de installatie en het gebruik. Waar nodig stel je een technisch softwareontwerp op. Je begeleidt het volledige OTAP-voortbrengingsproces, waarin je zoveel mogelijk automatiseert. Op basis van de nieuwe architectuur ontwikkel je datamodellen, het objectenmodel en pas je zo nodig bestaande datamodellen aan, rekening houdend met de performance. Je adviseert (applicatie)management over toe te passen methoden en technieken en borgt de vastlegging en verspreiding daarvan. Vanuit je senioriteit heb je een coachende rol richting collega’s in het coördineren van werkzaamheden.

Je wordt ingezet in een van de scrumteams die werken aan de volgende software:
 • landelijk systeem van de politie voor verwerking van aangiftes;
 • vreemdelingenpolitie;
 • wapenvergunningen;
 • demonstraties en grote evenementen;
 • mobiele dataverkeer voor de opsporing;
 • zoeksysteem over de diverse politiesystemen;
 • bonnensysteem en de benodigde koppeling naar het CJIB.

Waar ga je werken?
Bij team Softwareontwikkeling van de Dienst ICT. Dit team vertaalt gewenste functionaliteiten in robuuste en gecertificeerde ICT-oplossingen. Multidisciplinaire teams van developers, analisten en testers werken continu projectmatig aan de bouw en het onderhoud van informatiesystemen en politieapplicaties. Het zijn cruciale producten voor het politiewerk op straat en in de opsporing. Je wordt ingezet in één van de scrumteams in Zwolle.

Profiel
Wie ben jij?

We zoeken een overtuigende en enthousiasmerende collega die actief werkt aan kennisontwikkeling in het team. Je signaleert knelpunten, zoekt en herkent belangrijke informatie voor oplossingen, rafelt vraagstukken uiteen en legt verbanden tussen gegevens. Je bent klantgericht, initiatiefrijk en leergierig. Je zoekt samenwerking en overleg en je geeft anderen de ruimte en gelegenheid om hun vakbekwaamheid te ontwikkelen.

Verder heb je:
 • actuele kennis van softwareontwikkeling (waaronder architectuur), van
 • JAVA/JEE platform en AngularJS frameworks;
 • bij voorkeur kennis van ontwikkeltools zoals ontwikkelstraattooling –
 • confluence, SVN, Eclipse, JUnit, Maven, JIRA en Jenkins en de
 • frameworks Spring, Hibernate en Eclipselink;
 • een hbo ICT-diploma.

Arbeidsvoorwaarden
Wat wij bieden
De standplaats is Zwolle, de locatie is ook met het openbaar vervoer (trein) zeer goed bereikbaar. Er is ruimte voor 6 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:
De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist B, werkterrein informatie- en communicatietechnologie.

Informatie en sollicitatie
Interesse?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met IJsbrand van der Plas, teamchef via tel. 06 - 27 88 79 39. Of met Ostar Roozenbeek, ICT-recruiter via tel. 06 - 47 65 91 71. Neem voor vragen over de sollicitatieprocedure contact op met het Frontoffice Recruitment & Selectie, tel. 088 - 66 22 300.

Interesse? Reageer dan uiterlijk (4 weken na plaatsing) via de 'Solliciteer' button.

Bijzonderheden
Wat verder belangrijk is
Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.Om de samenleving beter te begrijpen en te weten wat er speelt, willen we zo divers mogelijk zijn. Daarom maakt de politie werk van diversiteit.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Software ontwikkeling
Branch(es) Automatisering / ICT
Provincie(s) Overijssel
Trefwoorden Vacature, Zwolle, Fulltime, Software developer, Java engineer.

Contactgegevens

Contactpersoon Frontoffice Recruitment en Selectie
Telefoon 088 - 66 22 300

Vestigingsplaats

Solliciteer