Politie

senior producten- en dienstenmanager - Zwolle

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 30-06-2017 Functiecategorie Projectmanagement
Standplaats Zwolle Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris Een bruto maandsalaris van maxi...
senior producten- en dienstenmanager

F280-PDC-3813-038


Ben jij in staat om richting te geven aan multidisciplinaire projectteams binnen een continu veranderende omgeving (de grootste reorganisatie die Nederland momenteel kent)? Wij zijn op zoek naar een ervaren senior producten- en dienstenmanager die ruime ervaring heeft met verandertrajecten in grote (publieke) organisaties.

Wat ga je doen?
Wij zijn op zoek naar een ervaren senior producten- en dienstenmanager die ruime ervaring heeft met verandertrajecten in grote (publieke) organisaties. Je bent in staat om richting te geven aan multidisciplinaire projectteams binnen een continu veranderende omgeving (de grootste reorganisatie die Nederland momenteel kent). Je neemt de organisatorische coördinatie van meerdere projecten voor je rekening. Je voert de regie over complexe projecten, waarin je de interne behoeftestelling weet te standaardiseren en binnen gestelde kaders (tijd en budget) de juiste resultaten weet te behalen. Jouw aanpak is bedrijfskundig; je ziet belangen in van interne en externe stakeholders, kunt deze doorgronden en weet daar doortastend in te handelen. Tegelijkertijd weet je in te spelen op de politieke belangen die er ten aanzien van de organisatie spelen.

In het verleden heb je complexe (verander)trajecten aantoonbaar tot een goed einde gebracht. Je bent in staat om een betrouwbaar en valide pad te bouwen waarmee je op overtuigende wijze richting geeft en tot resultaten komt. In dit proces laat je je graag uitdagen door deadlines. Je weet om te gaan met diverse typen aanbestedingen met een hoog-politiek bestuurlijk risico, tegengestelde belangen en politieke druk. Je denkt buiten de kaders, weet routines te doorbreken en en slimme werkwijzen te ontwikkelen om (ondanks de noodzakelijke bureaucratie) doelen te realiseren. Verder ben je o.a. verantwoordelijk voor;
 • de regie over het proces van behoeftestelling tot en met uitfasering van producten en diensten;
 • de leiding van aanbestedingsprojecten en het in werking brengen van gesloten contracten;
 • het bewaken en beoordelen van de door leveranciers geleverde kwaliteit en prestaties en strategisch leveranciersmanagement;
 • de signalering en advisering van omissies in kaders en beleid;
 • de innovatie van producten en diensten;
 • duidelijk en inhoudelijke (schriftelijk) communiceren over de categorie

Waar ga je werken?
De sector Producten- en Dienstenmanagement (PDM) ontfermt zich over de levenscyclus van de door de politie extern te verwerven producten en diensten. Op het gebied van voertuigen, vaartuigen en luchtvaart wordt dit gedaan vanuit de PDM-categorie Voer- & Vaartuigen en Luchtvaart. De komende jaren worden voor het gehele wagenpark van de politie nieuwe overeenkomsten verworven. Hiervoor worden circa 18 aanbestedingen uitgevoerd, die allen in meer of mindere mate met elkaar samen hangen en onderlinge afhankelijkheden in zich hebben. Samen vormen deze 18 aanbestedingen een programma, waarbij elke aanbesteding wordt uitgevoerd in de vorm van een project.

Het gehele programma en alle projecten daarvan staan vol in de schijnwerpers van de politiek en media en hebben de volle aandacht van de leveranciers. Daarnaast worden ook nog andere aanbestedingen projectmatig uitgevoerd met betrekking tot voertuigen en bijbehorende dienstverlening, maar ook met betrekking tot vaartuigen en luchtvaart. Het werkveld van PDM (intern: de breedte en gelaagdheid van de politieorganisatie en extern: verdeelde markt aan leveranciers, ketenpartners, politiek, media, NGO's etc.) grijpt direct aan op het operationele politiewerk. Voertuigen, vaartuigen, helikopters en alle producten en diensten die daarbij horen zijn immers bepalend voor de uitvoering en resultaten van het politiewerk. Elke PDM'er is verantwoordelijk voor een portfolio aan projecten, die betrekking hebben op de diverse stadia van de productlevenscyclus. Ieder stadium wordt in projectvorm op basis van de principes van Prince2 aangepakt.

Wie ben jij?

Je hebt uitstekende projectmatige en onderhandelingsvaardigheden en weet verschillende projectmanagementstijlen toe te passen. Je hebt visie, overtuigingskracht en kunt goed netwerken. Je speelt in op zowel interne als externe politiek en bent alert op veranderingen hierin. Met je positieve en vriendelijke grondhouding voer jij de regie over het proces. Je herkent zowel het grotere verband als de interne samenhang binnen vraagstukken en hebt tegelijk oog voor detail. Je zet anderen aan tot ontwikkeling in hun professioneel en persoonlijk functioneren. Verder breng je mee:
 • een wo-diploma en (wetenschappelijke) onderzoekservaring;
 • kennis van Europese aanbestedingen.

Wat wij bieden

De standplaats is Zwolle. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:
De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist E.

Interesse?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Math Steevens, Dienstenmanager Voer- vaartuigen en luchtvaart, via tel. 06 - 21 29 46 90, e-mail math.steevens@politie.nl. Neem voor vragen over de sollicitatieprocedure contact op met het Frontoffice Recruitment & Selectie, tel. 088 - 66 22 300.

Interesse? Reageer dan via de 'Solliciteer' button.

Wat verder belangrijk is
 • Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Om de samenleving beter te begrijpen en te weten wat er speelt, willen we zo divers mogelijk zijn. Daarom maakt de politie werk van diversiteit.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Projectmanagement
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Overijssel
Trefwoorden Vacature, Fulltime, Zwolle, Verandertrajecten, Productenmanager, Dienstenmanager

Contactgegevens

Contactpersoon Frontoffice Recruitment
Telefoon 088 - 66 22 300

Vestigingsplaats

Solliciteer