Politie

senior productspecialist CCS - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 13-06-2017 Functiecategorie ICT - Software ontwikkeling
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris Maximaal 4286,- (schaal 10 Bbp)
Ben jij in staat om binnen het vakgebied ICT adviserend op te treden bij incidenten, problemen, changes en projecten? Kom dan als senior productspecialist CCS werken aan de basis productontwikkeling van ICT-componenten en/of de uitvoering van het technisch productbeheer. Je krijgt te maken met het productbeheer van applicaties, bijbehorende databases en middleware producten.

Wat ga je doen
Als senior productspecialist ben je verantwoordelijk voor de reguliere productontwikkeling van ICT-componenten en/of de uitvoering van het technisch productbeheer. Je stelt documentatie van de ICT-componenten op en houdt deze up-to-date. Je initieert onderhoudstrajecten naar aanleiding van lifecyclemanagement (LCM) op gebruikte ICT-componenten. Je draagt bij aan het capaciteits-, configuratie- en wijzigingenmanagement voor ICT-componenten. Bij incidenten, problemen, changes en projecten treed je co├Ârdinerend en adviserend op. In afstemming met de productontwikkelaar voer je ontwikkelwerkzaamheden uit. Je doet voorstellen vanuit de praktijk voor verbetering van de uitvoering van productontwikkeling- en productbeheerwerkzaamheden en implementeert deze. Je stelt applicatie specifieke onderhoudsplanningen en -begrotingen op en bewaakt de voortgang hiervan. Je bent de vraagbaak voor de betreffende applicaties. Verder toets je architectuurontwerpen en doe je verbetervoorstellen. Je blijft op de hoogte van relevante ontwikkelingen en je bevordert de deskundigheid van collega's door te coachen en je kennis en vaardigheden over te dragen.

Verder ga je:
  • werkprocedures ontwerpen, evalueren en controleren op naleving;
  • deelnemen aan consignatiediensten en participeren in ontwikkeltrajecten en in programma's en/of projecten;
  • zorgen voor de gecontroleerde overdracht naar productie en het in beheer nemen;
  • participeren in bestaande netwerken.

Waar ga je werken?
Het team Applicatiebeheer is verantwoordelijk voor het beschikbaar stellen en conform leveringsafspraken (vastgelegd in een OLA) beschikbaar houden van de applicatie-specifieke infrastructuur van de politie. Het gaat hierbij om de applicaties zelf plus de ICT-componenten die specifiek voor een applicatie nodig zijn, zoals bijvoorbeeld databases of middleware producten. Het team bestaat uit 3 productlijnen: BDI (Big Data en Informatie), CCS (COTS en Customized Solutions) en MMU (Maatwerk en Maatwerk Uitbesteed). Voor deze functie in Rotterdam ligt de focus op de productlijn CCS.
  • Productlijn CCS: de productlijn draagt zorg voor stabiliteit en continu├»teit van de COTS en Customized Solutions applicaties, lossen incidenten op en onderhouden operationele contacten met de leveranciers. De productlijn voert het productmanagement voor circa 300 applicaties uit, stelt heldere productplannen op en onderhoudt deze (bijvoorbeeld, IAM, Planon en Beaufort).

Wie ben jij?
Je beschikt over een flinke dosis doorzettingsvermogen en bent niet snel uit het veld geslagen als je niet meteen weet hoe alles precies in elkaar zit. Je hebt een helikoperview, goede communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht. Verder ben je ordelijk, klantgericht, accuraat, initiatiefrijk en in staat om systematisch te werken. Ook ben je leergierig en kun je problemen analyseren.
  • Je hebt een hbo-diploma in de richting van ICT.
  • Je hebt brede kennis van productbeheer en/of -ontwikkeling en van projectmatig werken volgens ITIL, Prince2 en Agile/SCRUM.
  • Je bent bekend met operationeel leveranciersmanagement en je bent gecertificeerd voor de productlijn relevante technieken en methodieken.

Wat wij bieden
De standplaats is Rotterdam. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:
De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist B, werkterrein informatie- en communicatietechnologie.

Interesse?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Paul Kraakman, ICT recruiter via tel. 06 - 10 46 38 68. Neem voor vragen over de sollicitatieprocedure contact op met het Frontoffice Recruitment & Selectie, tel. 088 - 66 22 300.

Interesse? Reageer dan uiterlijk 5 juli 2017 via de 'Solliciteer' button.

Wat verder belangrijk is
  • Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
  • Om de samenleving beter te begrijpen en te weten wat er speelt, willen we zo divers mogelijk zijn. Daarom maakt de politie werk van diversiteit.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Software ontwikkeling
Branch(es) Defensie / Politie / Brandweer
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Vacature, Fulltime, Rotterdam, Productontwikkelaar, Productbeheerder.

Contactgegevens

Contactpersoon Paul Kraakman
Telefoon 06 - 10 46 38 68

Vestigingsplaats

Solliciteer