Politie

senior projectmanager - Odijk

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 26-07-2017 Functiecategorie ICT - Services & Support
Standplaats Odijk Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris maximaal € 5.455,-
Collega's coachen in hun professionaliteit en IV- en ICT-projecten: dat is waar jij goed in bent en waar jouw hart ligt. Want jij begrijpt dat goede informatiesystemen de basis zijn voor elk politieonderdeel en dat gemotiveerde collega's onmisbaar zijn om dit te realiseren.

Wat ga je doen?

Als senior projectmanager geef je sturing aan projectgroepen die zijn samengesteld uit meerdere disciplines. Onder jouw leiding worden zowel nieuwe als gewijzigde informatiesystemen gerealiseerd en/of geïmplementeerd. Je ontwikkelt oplossingen in samenwerking met de opdrachtgever Informatievoorziening (IV) en bent verantwoordelijk voor de implementatie hiervan. Dit alles kan natuurlijk niet zonder goed overleg met de gebruikers en externe partners om de implementatieactiviteiten op elkaar af te stemmen. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor:
 • het tijdig opleveren van alle projectmanagementproducten, vanaf de start tot het einde van het project;
 • de planning, voortgang, kwaliteit, kostenbewaking en een goed eindresultaat;
 • het coachen en begeleiden van medewerkers binnen je project in hun vakinhoudelijke expertise;
 • het bijdragen aan verdere professionalisering.

Waar ga je werken?
De sector Programma-, Project- en Interim management (PPI) levert capaciteit voor het leiden van programma's en projecten binnen de politie. Deze programma's en projecten betreffen de realisatie, invoering en ingebruikname van nieuwe of gewijzigde IV- en/of ICT-producten en -diensten. Ook levert de sector professionele medewerkers voor het leiden en ondersteunen van alle programma's en projecten die door de Project Control Board in opdracht worden gegeven aan de diensten Informatiemanagement (IM) en ICT. Denk hierbij aan technische ICT-projecten, maar ook aan integrale IV-ontwikkel- en -implementatieprojecten. Jij gaat hiermee aan de slag vanuit de standplaats Odijk.

Wie ben jij?
Als senior projectmanager sta jij stevig in je schoenen. Je bent een volwaardig gesprekspartner voor de leiding, maar ook voor je medewerkers, wat blijkt uit je senioriteit en vakbekwaamheid. Jij schakelt moeiteloos op verschillende niveaus, bent maatschappelijk georiënteerd, klantgericht en hebt goede netwerkvaardigheden. Bij alles wat je doet ben je je bewust van jouw positie binnen de organisatie: hieruit blijkt jouw sterke politieke en organisatiesensitiviteit. Daarnaast beschik je over:
 • een relevant hbo-diploma in de richting ICT;
 • ruime kennis van projectmanagement binnen een ICT- of IM-gestuurde omgeving;
 • ervaring op IPMA-C of vergelijkbaar niveau;
 • ruime werkervaring binnen een overheidsorganisatie;
 • ervaring met Prince2;
 • ervaring binnen een Agile omgeving (SAFe, Lean, etc.).

Wat wij bieden
De standplaats is Odijk. Er is ruimte voor 1 fte. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:
De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist D, werkterrein Informatie & Communicatietechnologie.

Interesse?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Rients Brandsma, sectorhoofd, via tel. 088 - 66 20 143. Neem voor vragen over de sollicitatieprocedure contact op met het Frontoffice Recruitment & Selectie, tel. 088 - 66 22 300.

Interesse? Reageer dan uiterlijk 23 augustus 2017 via de 'Solliciteer' button. 

Wat verder belangrijk is
 • Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek en eventueel een assessment maken deel uit van de selectieprocedure.
 • Om de samenleving beter te begrijpen en te weten wat er speelt, willen we zo divers mogelijk zijn. Daarom maakt de politie werk van diversiteit.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Services & Support
Branch(es) Defensie / Politie / Brandweer
Provincie(s) Utrecht
Trefwoorden Vacature, Fulltime, Utrecht, projectmanager, ICT

Contactgegevens

Contactpersoon Frontoffice Recruitment en Selectie
Telefoon 088 - 66 22 300

Vestigingsplaats

Solliciteer