Politie

Senior projectmanager - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 10-11-2017 Functiecategorie Facilitair Beheer
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris een bruto maandsalaris van maxi...
senior projectmanager

Ben jij een ervaren professional met kennis en ervaring op het gebied van bouw en vastgoed? Wil jij graag jouw steentje bijdragen aan de complexe huisvestingsopgave van de grootste en meest zichtbare organisatie van Nederland? De sector Huisvesting zoekt meerdere senior projectmanagers! Naast ervaren professionals op hbo-niveau, komen wij ook graag in aanraking met universitair geschoold talent!

Wat ga je doen?

Als senior projectmanager voer je een breed pallet aan werkzaamheden en projecten uit. Daarbij kun je denken aan:
 • fungeren als projectmanager en gedelegeerd opdrachtgever bij complexe projecten, van initiatief fase tot en met nazorg;
 • leiding geven aan (deel) programma’s op het terrein van huisvesting;
 • leiding geven aan projectteams;
 • de verantwoordelijkheid voor het ontwikkelen van onderdelen van het vakgebied binnen de politie zoals aanbesteding strategieën, projectmanagementtechnieken, marktontwikkelingen;
 • het bevorderen van de deskundigheid van collega’s door specialistische kennis en vaardigheden over te dragen. Tevens beoordeel je als mentor de vak volwassenheid van collega’s.

Waar ga je werken?

De sector Huisvesting valt onder het Politiedienstencentrum en maakt deel uit van de Dienst Facility Management. De sector bestaat uit drie onderdelen: Ruimtemanagement, Projectmanagement en Technisch beheer. De sector Huisvesting faciliteert alle eenheden van de politie bij de realisatie van haar huisvestingsbehoefte op zowel functioneel, financieel als technisch gebied. De vorming van de Nationale Politie en het ontstaan van het nieuwe dienstverleningsconcept stellen andere eisen aan de Sector Huisvesting. Dit gegeven, gecombineerd met de doelstelling om vanaf 2025 € 76,5 miljoen per jaar op de huisvesting te besparen, maakt een grote vastgoedoperatie bestaande uit honderden projecten noodzakelijk. Dit vraagt om goed vastgoedmanagement en een versterking van de organisatie. Hoge kwaliteit, duurzaamheid, politiek en bestuurlijk krachtenveld zijn hierbij van essentieel belang.

Nadere informatie omtrent de opgave waarvoor de Sector Huisvesting staat, kan worden gevonden via de link naar de Bouwcampus.

Wie ben jij?

Jij bent een enthousiaste vastgoed professional. Naast het uitvoeren van jouw werkzaamheden, draag je graag bij aan de grote opgave waarvoor we staan omtrent onze huisvestingsportefeuille en aan het opbouwen van onze organisatie. Je bent ambitieus en flexibel, hebt een sterk analytisch vermogen, straalt natuurlijk overwicht en leiderschap uit en beschikt over een gezonde dosis humor. Je werkt in een grote organisatie waardoor een korte klap soms een lange afstand moet afleggen. Wij zijn op zoek naar collega’s met een hands-on mentaliteit en die om kunnen gaan met weerstand en complexiteit. Je kunt goed samenwerken, hebt gevoel voor de omgeving en het maatschappelijk belang waarvoor de politie werkt.

Daarnaast voldoe je aan het volgende:
 • minimaal een afgeronde hbo opleiding in de richting van Technische Bedrijfskunde, Bouwkunde of Civiele Techniek;
 • aantoonbare ervaring in het zelfstandig realiseren, met mandaat, van complexe huisvestingsprojecten;
 • het kunnen managen van besluitvormingsprocessen in complexe politiek bestuurlijke omgevingen;
 • je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van vastgoed en hebt laten zien deze ontwikkelingen te kunnen vertalen naar bouw - en vastgoedactiviteiten;
 • aantoonbare ervaring met diverse moderne bouworganisatievormen;
 • getraind in en ervaring met coaching van medewerkers.

Wat wij bieden
De standplaatsen zijn Rotterdam en Zwolle. Er is ruimte voor meerdere fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is Bedrijfsvoeringspecialist D, werkterrein Facilitair.

Interesse?

Bel of mail met Louk Heijnders, manager Huisvesting (06 - 83 21 53 08, louk.heijnders@politie.nl) als je meer informatie over de functie wilt hebben. Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel je met Frontoffice Recruitment & Selectie op 088 - 66 22 300.

Solliciteren kan via de 'Solliciteer' button.

Wat verder belangrijk is

 • Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek en een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Facilitair Beheer
Branch(es) Defensie / Politie / Brandweer
Provincie(s) Nederland
Trefwoorden Vacature, Fulltime, Rotterdam, Project manager, Projectleider.

Contactgegevens

Contactpersoon Sjoukje Bossenbroek
Telefoon 06-83945831

Vestigingsplaats

Solliciteer