Politie Nederland

senior social media marketeer - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 12-06-2018 Functiecategorie Communicatie / PR
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris minimaal € 3.831,- en maximaal ...
Vacature senior social media marketeer

Locatie

Rotterdam

Organisatieonderdeel
Politiedienstencentrum

Vakgebied
Communicatie

Niveau
HBO

Ben jij iemand die buiten de gebaande paden durft te denken en voor wie een werkdag niet klokslag vijf uur ophoudt? Iemand die anderen kan motiveren, stimuleren en inspireren? Houd jij onder druk het hoofd koel en kent (de inzet van) social media geen geheimen voor jou? Kun je anderen enthousiast maken voor jouw creatieve ideeën en adviseer je net zo makkelijk de hoofdredactie als dat je zelf de handen uit de mouwen steekt? Dan ben jij de geschikte kandidaat voor de functie van senior social media marketeer bij de politie in Rotterdam.

Wat ga je doen?
Het gaat om een nieuwe functie. Je komt terecht in een enthousiast team van redacteuren, van wie een deel is opgegroeid in de tijd dat ‘de krant nog een mijnheer’ was. Maar we staan zeker niet stil. We zijn uiteraard volop actief op social media en hebben een aantal kanaalspecialisten. We zien mogelijkheden om te groeien en te veranderen. De ingezette veranderkoers: ‘van print naar web, van tekst naar beeld en van buik (gevoel) naar analyse’ is in gang gezet. Jij bent voor ons initiator, coach, sparringpartner en uitvoerder op het gebied van social media. Jij weet op basis van jouw online marketingkennis en -ervaring mede vorm te geven aan de functie en geeft een boost aan de redactie.

Meer in detail betekent dit dat je:
 • inhoudelijk goed op de hoogte bent van social media mogelijkheden en in staat bent deze te koppelen aan de doelstellingen en strategie van de politie;
 • een wezenlijke bijdrage levert aan de contentstrategie van de politie;
 • de organisatiestrategie goed kunt verwoorden en uitwerken naar social media;
 • de return on investment (ROI) van social media kunt berekenen en hier continu de doelstellingen en aanpak op aan weet te passen;
 • géén eenzijdige focus hebt op bijvoorbeeld content, intake of dienstverlening, maar heb je een organisatiebrede blik en kun je tegelijkertijd het belang van de burger inbrengen;
 • doelgroepanalyses, persona’s en klantreizen maakt.

Waar ga je werken?

Dienst Communicatie van het Politiedienstencentrum is in opbouw. Het komende jaar staat in het teken van de verdere vorming van de dienst. Deze bestaat uit de afdelingen Account & Advies, Innovatie & Onderzoek, Productie & Congressen en Korpsmedia. Team Redactie, onderdeel van de Afdeling Korpsmedia (25 fte), adviseert over de inzet van corporate communicatiemiddelen en voert dagelijks de redactie over de corporate uitgaven zoals het personeelsblad 24/7, vakblad Blauw, het intranet, de korpswebsite www.politie.nl en diverse social media-kanalen.

Wie ben jij?
Wij zoeken een collega die in staat is om (organisatie)belangen te zien en te vertalen naar effectieve social content. Je ontwikkelt en denkt mee over branding, imago en tone of voice van content. Je kent je weg in de online statistieken (keyword-onderzoek - dus je weet welke thema’s we met welke tags kunnen claimen, Google analytics, SEO en SEA kennen geen geheimen). Hiernaast heb je een track record op het gebied van contentmarketing (en scoren via earned media). Met behulp van content weet je zowel ‘vrienden’ te maken als doelstellingen te bereiken. Je draait mee in het piketrooster na kantooruren. Verder ben je creatief (bewijs!), overtuigend en politiek bewust. Je bent proactief (signaleert kansen en bedreigingen) en zelfredzaam als het moet, teamplayer als het nodig is.

Daarnaast beschik je over:
 • een hbo-diploma op het gebied van online marketing;
 • ervaring met influencer marketing, adword-campagnes en social advertising;
 • netwerkvaardigheden op alle niveaus.

Wat wij bieden
De standplaats is Rotterdam, maar je zult ook veel in Den Haag werken. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een tijdelijke functievervulling voor maximaal 2 jaar voor 36 uur per week.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:
 • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.831,- en maximaal € 5.455,- (schaal 12 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).
De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist D, werkterrein communicatie.

Interesse?

Bel of mail met Remco Spaninxs, hoofd Korpsmedia (06 - 15 03 85 26, remco.spaninxs@politie.nl) als je meer informatie over de functie wilt hebben. Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel je met het Frontoffice Recruitment & Selectie op 088 ‐ 66 22 300.

Solliciteer uiterlijk 25 juni 2018 via de 'Solliciteer' button.

Wat verder belangrijk is
 • Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek kan deel uit maken van de selectieprocedure.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Communicatie / PR
Branch(es) Defensie / Politie / Brandweer
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Vacature, Rotterdam, Fulltime, Online marketeer, Content marketeer, Social advertising.

Contactgegevens

Contactpersoon Remco Spaninxs
Telefoon +316 - 15 03 85 26

Vestigingsplaats

Solliciteer