Politie

specialist arbeidsomstandigheden - Maastricht

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 01-11-2017 Functiecategorie Kwaliteit / Arbo / Milieu / Vei...
Standplaats Maastricht Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 32 Salaris een bruto maandsalaris van maxi...
Vacature specialist arbeidsomstandigheden

Voor het team Veilig en Gezond Werken (VGW) van het Politiedienstencentrum zoeken wij een specialist op het gebied van arbeidsomstandigheden.

Ben jij de overtuigende en proactieve collega die actief de verbinding zoekt met ketenpartners? Kom dan als specialist arbeidsomstandigheden een bijdrage leveren aan het behouden en bevorderen van de duurzame inzetbaarheid en weerbaarheid van de medewerkers.

Wat ga je doen?
Jij bent adviseur en je ondersteunt het Politiedienstencentrum bij de zorg voor de dagelijkse veiligheid en gezondheid van medewerkers, met het doel de inzetbaarheid van de medewerkers duurzaam te behouden of te vergroten. Je adviseert het landelijke team VGW over beleid, arbeidsmiddelen, kleding, uitrusting, voertuigen en implementatie. De eenheid adviseer je over de Risico Inventarisatie & Evaluatie Psychosociale Arbeidsbelasting (RI&E PSA); de aanpak en prioritering van arbeidsrisico's en over de genomen en te nemen beheersmaatregelen. Je taken bestaan onder andere uit:
 • meewerken aan het opstellen van en uitvoering geven aan de plannen van aanpak die op basis van de uitkomsten van de onderzoeksinstrumenten worden gemaakt;
 • organiseren en voeren van de regie op het werkproces "Aanvraag Werkplekonderzoek";
 • coördineren, organiseren en analyseren van de onderzoeken naar de oorzaken van (bijna) arbeidsongevallen of arbeidsincidenten en indien nodig, op basis van de analyse, geven van adviezen aan de betrokkenen;
 • adviseren van de bestuurder en de medezeggenschap van de eenheid bij inspecties of onderzoeken die door de Inspectie SZW worden ingesteld;
 • organiseren en geven van voorlichting over veilig en gezond werken, (gewijzigde) arbeidsrisico's, werkplekonderzoeken en (nieuwe) beheersmaatregelen;
 • voeren van periodiek overleg met de dienstleiding, ondernemingsraad, collega preventiemedewerkers en met kerndeskundigen van het landelijk team VGW. Ook met ketenpartners zoals bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen en psychologen;
 • het werk stil leggen bij een levensbedreigende of hoog risicovolle situatie als het management hiertoe niet in de gelegenheid is, jij hebt daar dan de bevoegdheid voor.

Waar ga je werken?
Team Veilig en Gezond Werken (VGW) richt zich op het behouden en bevorderen van de duurzame inzetbaarheid en weerbaarheid van medewerkers en daarmee het voorkomen van uitval. Iedere eenheid heeft vanuit het Politiedienstencentrum een eigen team Veilig en Gezond Werken. Team VGW bestaat onder andere uit arbeidsdeskundigen, korpspsychologen, bedrijfsmaatschappelijk werkers, interne bedrijfsartsen en zorgregisseurs, casemanagers GTPA/schade, preventiemedewerkers en doktersassistenten.

Wie ben jij?
Je bent klantgericht en weet de medewerkers en leidinggevenden te motiveren en inspireren om het werk veilig en gezond te organiseren. Problemen en risico's kun je goed analyseren en je bent in staat een ongevallenanalyse op te stellen. Je blijft op de hoogte van wijzigingen in de Arbowet en -regelgeving (onder andere RI&E) en volgt vak ontwikkelingen op de voet. Je bent in staat tot het schrijven van beleidsadviezen en onderzoeksrapporten.
Daarnaast vragen wij:
 • een hbo-diploma op het gebied van Arbomanagement of Preventie. Denk hierbij aan een opleiding Arbeidshygiënist, Hogere Veiligheidskunde of Arbeid- & Organisatiekunde;
 • werkervaring in een complexe organisatie met meerdere bestuurslagen;
 • toepasbare kennis van relevante wet- en regelgeving en de ontwikkeling van beheersmaatregelen;
 • bij voorkeur enige jaren ervaring met het integraal sturen op de inzetbaarheid van medewerkers;
 • een rijbewijs B;
 • kennis van relevante gebieden als beeldschermwerk, schadelijk geluid, infectieziekten, gevaarlijke stoffen en psychosociale arbeidsbelasting.

Wat wij bieden
De standplaats is Maastricht, er is ruimte voor 0,9 fte. Het betreft een functie voor 32 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:
 • een bruto maandsalaris van maximaal € 4286,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling;
 • betaald ouderschapsverlof;
 • meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden.

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist B, werkterrein Personeel en Organisatie.

Interesse?
Bel of mail met Marianne Korving, teamchef Veilig en Gezond Werken (06 - 46 17 60 39, marianne.korving@politie.nl) als je meer informatie over de functie wilt hebben. Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel je met het Frontoffice Recruitment & Selectie, tel. 088 - 66 22 300.

Solliciteren kan uiterlijk 8 november 2017 via de 'Solliciteer' button.

Wat verder belangrijk is
 • Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een parttime functie.

Functiecategorie(ën) Kwaliteit / Arbo / Milieu / Veiligheid
Branch(es) Defensie / Politie / Brandweer
Provincie(s) Limburg
Trefwoorden Vacature, Parttime, Maastricht, Arbo specialist, Adviseur Arbo.

Contactgegevens

Contactpersoon Marianne Korving
Telefoon 06-46176039

Vestigingsplaats

Solliciteer