Politie

Specialist innovatie Huisvesting - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 10-11-2017 Functiecategorie Facilitair Beheer
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris een bruto maandsalaris van maxi...
specialist innovatie huisvesting

Ben jij een creatieve out-of-the-box denker met kennis van innovatieve huisvestingsconcepten en smart buildings? Wil jij graag jouw steentje bijdragen aan de complexe huisvestingsopgave van de grootste en meest zichtbare organisatie van Nederland? De sector Huisvesting zoekt een specialist innovatie Huisvesting. Naast ervaren professionals op hbo-niveau, komen wij ook graag in aanraking met universitair geschoold talent!

Wat ga je doen?

Als specialist innovatie Huisvesting voer je een breed pallet aan werkzaamheden uit. Daarbij kun je denken aan:
 • vertalen van ontwikkelingen op het gebied van onder andere de werkwijze van de politie, ICT en duurzaamheid naar nieuwe huisvestingsconcepten en uitvoeringsrichtlijnen;
 • toepassen van nieuwe huisvestingsconcepten bij individuele huisvestingsprojecten, en het hierbij ondersteunen van de projectmanagers;
 • het implementeren van vastgestelde huisvestingsconcepten in afstemming met projectmanagers en de uiteindelijke gebruikers;
 • evalueren van ingevoerde huisvestingsconcepten bij reeds gerealiseerde huisvestingsprojecten;
 • het op de voet volgen van de laatste ontwikkelingen op het gebied van huisvesting en innovatie.

Waar ga je werken?


De sector Huisvesting valt onder het Politiedienstencentrum en maakt deel uit van de Dienst Facility Management. De sector bestaat uit drie onderdelen: Ruimtemanagement, Projectmanagement en Technisch beheer. De sector Huisvesting faciliteert alle eenheden van de politie bij de realisatie van haar huisvestingsbehoefte op zowel functioneel, financieel als technisch gebied.

De vorming van de Nationale Politie en het ontstaan van het nieuwe dienstverleningsconcept stellen andere eisen aan de Sector Huisvesting. Dit gegeven, gecombineerd met de doelstelling om vanaf 2025 € 76,5 miljoen per jaar op de huisvesting te besparen, maakt een grote vastgoedoperatie bestaande uit honderden projecten noodzakelijk. Dit vraagt om goed vastgoedmanagement en een versterking van de organisatie. Hoge kwaliteit, duurzaamheid, politiek en bestuurlijk krachtenveld zijn hierbij van essentieel belang.

Nadere informatie omtrent de opgave waarvoor de Sector Huisvesting staat, kan worden gevonden via de link naar de Bouwcampus.

Wie ben jij?

Wij zoeken een analytische collega die sterk is in conceptueel denken en het vertalen van ontwikkelingen naar huisvesting. Je bent een verbinder die goed luistert, in staat is om uitleg aan collega’s te geven en ze te enthousiasmeren. Je denkt in creatieve oplossingen in plaats van problemen en hebt daarbij begrip voor de belangen van de organisatie én gevoel voor de omgeving en het maatschappelijk belang waarvoor de politie werkt.

Je hebt een sterke interesse in innovaties en vanuit jouw specialisme ben jij in staat om buiten de geijkte paden te handelen en te denken. Je kunt goed over verschillende domeinen heen werken en weet binnen de verschillende organisatieonderdelen je weg te vinden. Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en bent in staat overzicht te behouden.

Daarnaast blijkt jouw expertise uit:
 • minimaal een hbo-diploma bij voorkeur in de richting van Technische Bedrijfskunde, Bouwkunde, (Binnenhuis)architectuur of Innovatiemanagement;
 • aantoonbare ervaring met het ontwikkelen van huisvestingsconcepten;
 • aantoonbare ervaring met het toepassen van innovaties in de huisvesting;
 • aantoonbare kennis van HNW, MVO en duurzaamheid;
 • aantoonbare ervaring met verandermanagement.

Wat wij bieden


De standplaats is Rotterdam. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:
De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is Bedrijfsvoeringspecialist C, werkterrein Facilitair.

Interesse?

Bel of mail met Antonie ter Harmsel, teamchef Ruimtemanagement (06 - 12 35 74 84, antonie.ter.harmsel@politie.nl) als je meer informatie over de functie wilt hebben.
Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel je met het Frontoffice Recruitment & Selectie op 088 - 66 22 300.

Solliciteren kan tot uiterlijk 23 november 2017 via de 'Solliciteer' button.

Wat verder belangrijk is
 • Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek en een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Facilitair Beheer
Branch(es) Defensie / Politie / Brandweer
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Vacature, Fulltime, Zuid-Holland, Rotterdam, Engineer, Specialist Innovatie, Technische Bedrijfskunde, Bouwkunde, Architectuur, Innovatiemanagement, Change Management.

Contactgegevens

Contactpersoon Sjoukje Bossenbroek
Telefoon 06-83945831

Vestigingsplaats

Solliciteer