Politie

specialist jaarrekening - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 01-11-2017 Functiecategorie Financieel economisch / Bedrijf...
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris Maximaal € 4845,-
Vacature specialist jaarrekening

Ben jij werkzaam bij een (middel)groot accountantskantoor en op zoek naar een grote organisatie waarin je je ervaring met het jaarrekeningproces vanuit een ander perspectief kunt toepassen? Dan is de sector Financiële Beleidsondersteuning (FBO) op zoek naar jou! De sector zoekt een jaarrekeningspecialist, die zich thuis voelt in een team van enthousiaste collega’s die opereren op het snijvlak tussen beleid en uitvoering en graag de handen uit de mouwen steken. De politie is een organisatie in ontwikkeling en we zoeken daarom een collega die het een uitdaging vindt om mee te helpen (uit)bouwen aan de (financiële functie van die) nieuwe organisatie.

Wat ga je doen?
Als specialist jaarrekening maak je deel uit van het productspecialisme jaarrekening, een team van 3 fte dat dienstbreed de regie voert op de uitvoering van het jaarrekeningproces van de politie.
 • Je vertaalt samen met je collega’s beleid naar uitvoering en levert een belangrijke bijdrage aan de activiteiten die uiteindelijk leiden tot de jaarrekening van waaruit in- en externe verantwoording kan plaatsvinden. Denk hierbij aan het bewaken van en adviseren over de pbc-list, het reviewen van balansdossiers en het verzorgen van interne voorlichtingsbijeenkomsten over de jaarrekening.
 • Je levert op het gebied van externe verslaggeving en auditing een inhoudelijke en adviserende bijdrage in gesprekken met de directie Financiën & Control, met de interne accountants en met je collega’s binnen de dienst Financiën.
 • Je analyseert en monitort de kwaliteit, duurzaamheid en het organisatierendement van het jaarrekeningproces en stelt adviezen op ter verbetering.
 • Je bouwt en onderhoudt netwerken binnen en buiten de dienst Financiën om kennis uit te dragen, draagvlak te creëren, informatie te verzamelen en het jaarrekeningproces te verbeteren.

Waar ga je werken?
FBO is één van de drie sectoren van de Dienst Financiën. De Dienst Financiën maakt onderdeel uit van het Politiedienstencentrum. FBO bestaat formatief uit 43 fte niet-operationele sterke en is geconcentreerd georganiseerd in Rotterdam. De sector richt zich vooral op het ondersteunen van de Directie Financiën & Control en bestaat uit de afdelingen Financiële Informatievoorziening & Treasury en Belastingen & Subsidies.

De Afdeling Financiële Informatievoorziening & Treasury heeft binnen de Dienst Financiën de regierol voor de totstandkoming van concernbrede producten in de financiële P&C cyclus. In een matrixorganisatie verzorgen materiespecialisten op hun specifieke aandachtsgebied de samenstellende delen van deze producten, waarna de productspecialisten deze delen consolideren tot totaalproducten en deze technisch gereed opleveren aan de Directie Financiën & Control.

Wie ben jij?
Wij zoeken een collega die zelfstandig middelzware dossiers kan reviewen en in teamverband op zwaardere dossiers kan adviseren. Je bent je bewust van de schaalgrootte van de politie en je vindt de complexiteit en dynamiek die dat met zich meebrengt uitdagend. Je herkent zowel het grotere verband als de interne samenhang binnen vraagstukken en bent je bewust van je eigen positie en invloed in dat grotere geheel. Hiernaast sta je open voor een brede en flexibele inzetbaarheid binnen FBO door bijvoorbeeld meerdere specialismen te combineren. Tot slot stimuleer en motiveer je collega’s in hun vaktechnische ontwikkeling. Je herkent en onderzoekt de wensen en behoeften van anderen en speelt daarop in. Je weet anderen te overtuigen en geeft argumenten extra kracht door stelligheid en enthousiasme. Daarnaast ben je maatschappelijk georiënteerd, organisatiesensitief en kun je goed organiseren. Verder vragen wij:
 • een hbo-diploma op financieel-economisch gebied, bij voorkeur accountancy;
 • werkervaring op een (middel)groot accountantskantoor;
 • ruime kennis van en ervaring met de financiële planning- & controlcyclus in het algemeen en de jaarrekening in het bijzonder;
 • affiniteit met en bij voorkeur kennis van overheidsfinanciën, kasstromen en financiële rechtmatigheid.

Wat wij bieden
De standplaats is Rotterdam. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een fulltime functie voor 36 uur per week. Thuiswerken behoort tot de mogelijkheden, wel in overleg. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:
De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist C, werkterrein financiën.

Interesse?
Bel met Hans van Horen, teamcoördinator FIV & Treasury (06 - 55 32 56 79) of me tAnnemiek Paans, coördinator jaarrekening (06 - 82 05 95 45) als je meer informatie over de functie wilt hebben. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure bel je met het Frontoffice Recruitment & Selectie, tel. 088 - 66 22 300.

Solliciteren kan uiterlijk 15 november 2017 via de 'Solliciteer' button.

Wat verder belangrijk is
 • Na de briefselectie zal een gesprek plaatsvinden met een selectiecommissie.
 • Een niveaubepalend en/of functiegericht assessment behoort tot de mogelijkheden.
 • Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Financieel economisch / Bedrijfskundig / Financieel Management
Branch(es) Defensie / Politie / Brandweer
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Vacature, Fulltime, Zuid-Holland, Rotterdam, Accountant, Jaarrekening specialist, Financieel Specialist.

Contactgegevens

Contactpersoon Frontoffice Recruitment
Telefoon 088 - 66 22 300

Vestigingsplaats

Solliciteer