Politie Nederland

Specialist verkeersongevallenanalyse - Elst

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 13-03-2019 Functiecategorie Wetenschap, Research & Developm...
Standplaats Elst Niveau Entry level/Graduate
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris minimaal € 2.446,- maximaal € 4...
Specialist verkeersongevallenanalyse

Team Forensische Opsporing van Eenheid Oost-Nederland zoekt een verkeersongevallenspecialist op het gebied van forensisch voertuigonderzoek en technische analyse. Heb jij de skills om de kwaliteit van de opsporingsonderzoeken, in het bijzonder op het gebied van verkeersdelicten, te verhogen en daarmee alle opsporingskansen optimaal te benutten? Til jij daarbij met jouw kennis en kunde de kwaliteit van de forensische bewijsvoering naar een hoger plan? Kom dan het team versterken!

Wat ga je doen?

Je bent breed inzetbaar bij onderzoeken in de forensische opsporing, voornamelijk op het gebied van verkeersdelicten. In Eenheid Oost-Nederland vragen we je ook om zelf forensisch onderzoek uit bij verkeersdelicten uit te voeren. Vanuit jouw adviesrol ben je voortdurend bezig met innovatie en begeleid je bij het toepassen van (kwaliteits)instrumenten, technieken, methoden en procedures. Vervolgens analyseer, monitor en evalueer je deze. Je bent een cruciale speler in het verhogen van de kwaliteit in de eerste lijn. Vanuit jouw specialisme, forensisch voertuigonderzoek of forensisch technische analyse, draag je kennis en vaardigheden over aan collega’s en ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Op het gebied van automotive, smart traffic en connected cars is de uitdaging voor samenhang te zorgen tussen onder andere de digitale opsporing en de forensische opsporing.

Je kunt geconfronteerd worden met heftige situaties. Het kunnen omgaan met emoties en heftige situaties is daarom belangrijk. Recherchewerk is onvoorspelbaar; je werkt onregelmatig en in piketdiensten.

Waar ga je werken?

Team Forensische Opsporing van Eenheid Oost-Nederland heeft een totale formatie van ongeveer 190 fte. Het team is opgedeeld in:
 • 1e lijns-onderzoek op de plaats delict of plaats incident (in het geval van verkeersongevallenanalyse);
 • 2e lijns-onderzoek door laboranten en experts;
 • een frontdesk waarbinnen planning en prioritering van de inzetten plaatsvindt, evenals advisering met betrekking tot forensisch onderzoek.
De samenstelling van het team is zeer divers. Enerzijds heb je te maken met doorgewinterde collega's met een flinke dosis ervaring en anderzijds met nieuwe collega's met een frisse blik. Je samenwerkingspartners lopen uiteen van collega-specialisten uit de teams Forensische Opsporing elders in het land tot andere onderdelen van de opsporing. Maar je kunt bijvoorbeeld ook te maken krijgen met het Openbaar Ministerie en het Nederlands Forensisch Instituut. Speerpunten binnen het team zijn professionaliteit en het vakmanschap van de medewerker.

Wie ben jij?

Jij bent een bruggenbouwer die de verbinding maakt tussen verkeer en criminaliteit. Jij bent een scherpe en gedisciplineerde denker; je weet feiten te onderscheiden van vermoedens. Je beschikt over een goed ontwikkeld conceptueel en analytisch vermogen en zorgt voor een nauwkeurige vastlegging van je bevindingen. Je bent waakzaam voor tunnelvisie en een kei in het geven en ontvangen van feedback. Daarnaast beschik je over:
 • een hbo-diploma, bij voorkeur een afgeronde, relevante forensische en/of technische opleiding (bijv. automotive of autotechniek);
 • affiniteit met de forensische opsporingspraktijk;
 • een goed wiskundig en technisch inzicht en affiniteit met het uitvoeren van metingen en berekeningen;
 • een rijbewijs B en E.

Wat wij bieden

Om deze functie goed uit te kunnen voeren volg je, indien van toepassing, aan de Politieacademie de opleiding voor specifieke inzetbaarheid. Afhankelijk van je achtergrond wordt er een geschikt aanvullend opleidingsprogramma samengesteld.

Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:
 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.446,- maximaal € 4.051,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A.

Interesse?

Bel met Kees van Gemert (06 - 51 22 99 28) of met Theo Aarts (06 - 15 30 90 86) als je meer informatie over deze functie wilt hebben.
Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel je met het Frontoffice Recruitment & Selectie op 088 - 66 22 300.

Solliciteer uiterlijk 19 maart 2019 via de 'Solliciteer' button.

Wat verder belangrijk is

 • Een veiligheidsonderzoek en assessment maken deel uit van de selectieprocedure.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Wetenschap, Research & Development
Branch(es) Defensie / Politie / Brandweer
Provincie(s) Gelderland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Kees van Gemert
Telefoon 06 - 51 22 99 28

Vestigingsplaats

Solliciteer