Politie Nederland

strategisch projectadviseur-teamleider huisvesting - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 13-07-2018 Functiecategorie Projectmanagement
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris min € 4.511,- en maximaal € 6.3...
De politie beschikt over een grote en diverse vastgoedportefeuille van meer dan duizend objecten. Deze variëren van politiebureaus, kantoorhuisvesting, meldkamers en dienstencentra tot luchthavenvoorzieningen, computercentra en cellencomplexen. De Sector Huisvesting faciliteert het politiekorps bij de realisatie en het beheer van haar huisvestingsbehoefte op zowel functioneel, financieel als technisch gebied.

Voor het Team Projectmanagement (PM) in Rotterdam zoeken we een teamleider/strategisch projectadviseur. Iemand met visie die ook in staat is om mensen in beweging te krijgen en die zijn sporen heeft verdiend in complexe huisvestingsprojecten bij grote, publieke opdrachtgevers. Neem jij de uitdaging aan?

Wat ga je doen?
Strategie en sturing zijn kernwoorden van deze functie. Als teamleider/strategisch projectadviseur houd je je bezig met de sturing, organisatie én uitvoering van huisvestingsprojecten. Je werkzaamheden bestaan uit het:
 • zorgen voor optimale (werk)omstandigheden waarin huisvestingprojecten effectief en efficiënt worden uitgevoerd (Prince®2);
 • sturen op en adviseren over het juiste gebruik en toepassing van uitvoeringsbeleid en vastgoedkaders, in het bijzonder op de aspecten tijd, geld en kwaliteit binnen het Team Projectmanagement;
 • zorgen voor een optimale uitvoering van de interne bedrijfsvoering en de beheersing en borging van de planning- en controlcyclus binnen het Team Projectmanagement;
 • deelnemen (als senior supplier) in stuurgroepen;
 • lid zijn van het managementteam van de Sector Huisvesting en adviseur van het sectorhoofd Huisvesting;
 • bijdragen aan de ontwikkeling en implementatie van een integrale dienstverlening van het Politiedienstencentrum aan de operationele eenheden;
 • naast de meer inhoudelijke kant van deze functie, functioneel en operationeel aansturen van projectleiders en projectondersteuners. Jij coördineert dus de werkzaamheden binnen jouw werkterrein, gericht op een efficiënt en effectief projectresultaat.

Zowel in- als extern ben je actief in het bouwen, onderhouden en regisseren van relevante netwerken, waarbij je je bewust bent van mogelijk tegenstrijdige belangen. De kennis die je hierbij opdoet, deel je actief met je collega’s.

Waar ga je werken?
De Sector Huisvesting (onderdeel van de Dienst Facility Management) bestaat uit de teams Projectmanagement, Ruimtemanagement, Technisch Beheer en het (tijdelijke) Uitvoeringsprogramma.

Het Team Projectmanagement houdt zich (binnen de vastgestelde kaders) bezig met innovatieprojecten, projectontwikkeling en projectmanagement van nieuwbouw, renovaties en grootschalig onderhoud. Het team, bestaande uit circa 50 collega’s, werkt landelijk vanuit verschillende standplaatsen (Zwolle of Rotterdam). De projectmanagers worden ondersteund door projectondersteuners. Het team wordt aangevuld met een flexibele schil van extern ingehuurde projectmanagers en werkt nauw samen met het Ingenieursbureau.

Wie ben jij?
Je ondersteunt de organisatie met denkkracht en bent bedreven in het oplossen van vraagstukken waarbij oplossingscontouren nog niet verkend zijn. Je hebt een duidelijke visie en bent in staat om mensen in beweging te brengen. Je kunt het geheel overzien en verbanden leggen. Netwerken is je op het lijf geschreven en je haalt voldoening uit het coachen en begeleiden van medewerkers. Je bent alert op veranderingen en weet wat er speelt, zowel binnen als buiten de organisatie. Ook ben je samenwerkingsgericht, besluitvaardig en beschik je over goede adviesvaardigheden. Verder vragen we het volgende van je:
 • een wo-diploma in de richting van facilitair management en vastgoed;
 • ervaring met het aansturen van complexe projecten bij grote opdrachtgevers;
 • ervaring met het opbouwen, coachen en aansturen van teams van medewerkers in een projectomgeving;
 • ervaring met het implementeren van huisvestings- en marktstrategieën in huisvestingsorganisaties;
 • een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;
 • wetenschappelijke onderzoekservaring.
   
Wat wij bieden
De standplaats is Rotterdam. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.
Verder kun je het volgende van ons verwachten:
 • een bruto maandsalaris van minimaal € 4.511,- en maximaal € 6.384,- (schaal 14 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).
   
De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist F, werkterrein facilitair.

Interesse?
Bel of mail met mevr. R. (Ryan) van de Ven, sectorhoofd Huisvesting (06 - 22 33 17 56, ryan.van.de.ven@politie.nl) als je meer informatie over de functie wilt hebben. Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel je met het Frontoffice Recruitment & Selectie op 088 - 66 22 300.

Solliciteer uiterlijk 31 juli 2018 via de 'Solliciteer' button.

Wat verder belangrijk is
 • Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Projectmanagement
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Ryan van de Ven
Telefoon 06 - 22 33 17 56

Vestigingsplaats

Solliciteer