Politie Nederland

surveillant in Midden-Nederland - Midden-Nederland

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 05-07-2018 Functiecategorie Beveiliging
Standplaats Midden-Nederland Niveau Entry level/Graduate
Opleidingsniveau Basis/Middelbaar onderwij... Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris Marktconform
surveillant in Midden-Nederland

In Midden-Nederland word je als surveillant ingezet bij de verkeersdienst of arrestantenzorg. Bij de verkeersdienst zorg je voor veiligheid in het verkeer. Denk hierbij aan controles op snelheid, rijden onder invloed, gebruik van de veiligheidsgordel, rijden door rood licht, (fiets)verlichting en gebruik van de mobiele telefoon in het verkeer. Je handelt zelfstandig verkeersovertredingen en misdrijven af. Ook werk je mee aan (grote) verkeerscontroles. Soms samen met de Marechaussee, de recherche of buitenlandse collega's.

Bij de arrestantenzorg werk je in het cellencomplex. Je bent dan verantwoordelijk voor de verzorging van ingesloten personen. Je fouilleert arrestanten en beheert persoonlijke eigendommen. Je bent aanspreekpunt voor een arrestant en regelt contact met familie, advocaten en instanties. Ook help je collega's bij het ophalen van arrestanten en je zorgt voor de registratie en administratie als een arrestant wordt opgesloten. Als er bij een evenement meerdere mensen zijn aangehouden, breng jij ze over naar het bureau. Ook breng je verdachten van en naar de rechtbank en bewaak je de orde tijdens de zitting.

Opleiding tot surveillant
Niveau van de opleiding: mbo-2
Duur: 1,5 jaar
Type: voltijds en duaal
Opleidingslocatie: Apeldoorn
Werkplek: Houten, Almere, IJsselstein en Lelystad
Start opleiding: 28 januari 2019

De opleiding voor surveillant is een praktische politieopleiding. Je wisselt lesperiodes op de Politieacademie af met werkend leren in de praktijk in Midden-Nederland.

Na de opleiding
Na de opleiding wordt bepaald waar je geplaatst wordt. Als je gaat werken bij de arrestantenzorg, kom je te werken bij Team Arrestantentaken in Houten en Almere. Bij de verkeerdienst kom je te werken bij Team Infrastructuur in IJsselstein en Lelystad. Het is vooraf niet bekend in welk team je geplaatst wordt.

Leer/werkovereenkomst
Bij de politie ben je al tijdens je opleiding in dienst. Het eerste opleidingsjaar heb je een tijdelijke aanstelling met een vergoeding van € 865,- bruto per maand. Als je het eerste studiejaar haalt, dan verandert je dienstverband en krijg je salaris: € 1263,- bruto per maand. Na de opleiding is het salaris van een surveillant minimaal € 1.832,- en kun je maximaal doorgroeien tot € 2.656,-.

Kom je uit een werksituatie? Minimaal twee jaar aaneengesloten en gemiddeld ten minste 28 uur per week, teruggerekend vanaf de aanstellingsdatum bij de politie? Dan geldt een overgangsregeling en stellen we je startsalaris vast volgens een andere, vaste berekening met een maximum van € 2.121,-.

Toelatingscriteria
  • Diploma ten minste vmbo bb of mbo-1/entree
  • Leeftijd van minimaal 17 jaar
  • Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je 2e nationaliteit zijn)

Extra kennis en vaardigheden
De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt. We vinden het belangrijk dat je kennis van groepen en subculturen in de samenleving meebrengt, verkregen door achtergrond, taalkennis of ervaring.

Selectietraject
Reageren kan via de ''Solliciteer'' button tot uiterlijk 9 juli 2018. De opleiding start op 28 januari 2019. Houd er rekening mee dat je binnen een week kan worden uitgenodigd voor een intake en daarna een assessment. Als je een goed resultaat haalt op alle selectieonderdelen krijg je daarna nog een medische keuring en een screening. Dit hoor je uiterlijk begin september.

Wil je weten of het werk bij je past en wil je meer informatie over de selectieprocedure? Bekijk dan deze link om je goed voor te bereiden op jouw carrière bij de politie.

Vragen over deze vacature?
Heb je vragen over de functie? Mail de recruiters van Midden-Nederland mdn.recruitment.hrm@politie.nl

Met vragen over de selectieprocedure kun je terecht bij Recruitment & Selectie: 088 - 66 22 300.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Beveiliging
Branch(es) Defensie / Politie / Brandweer
Provincie(s) Nederland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Recruitment & Selectie
Telefoon 088 - 66 22 300
Solliciteer